כניסה
הרשמה לניוזלטר

בשני כנסים שונים בהם נאם, התייחס נתניהו לניסיונות הבין-לאומיים לבודד את ישראל: "מדינות כמו קטאר וסין משקיעות סכומי עתק להשפיע על התקשורת המערבית באג'נדה אנטי ישראלית"

אורן שלום | 15 בספטמבר 2025 | חדשות | 2 דק׳

ראש הממשלה: "נצטרך בשנים הקרובות להעצים את תעשיות הנשק העצמיות שלנו"

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, התייחס היום לניסיונות הבין-לאומיים להפעיל לחץ על ישראל ולבודד אותה. את הדברים הוא אמר בכנס אגף החשב הכללי לדורותיו.

הוא ציין את הסנקציות והחרמות שמופעלות מצד חלק ממדינות העולם והתייחס גם להסתה נגד ישראל ברשתות ואמר כי "מדינות כמו קטאר וכמו סין השקיעו ומשקיעות סכומי עתק להשפיע על התקשורת המערבית באג'נדה אנטי ישראלית בבוטים ובפרסומים".

בדבריו ציין נתניהו כי "אנחנו נצטרך יותר ויותר להסתגל לכלכלה בדברים מסוימים שיש לה סממנים אוטרקיים. מילה שנואה עליי. אני חסיד השוק החופשי [...] אנחנו יכולים למצוא אותנו במצב, קודם כל בתעשיות הנשק שלנו, ואני בכוונה אומר תעשיות, שבו נהיה חסומים. אנחנו נצטרך לפתח כאן תעשיות נשק [...] היכולת לייצר בכמויות בכל מדרגי הנשק את מה שאנחנו זקוקים לו. אנחנו אתונה וספרטה, ואנחנו הולכים להיות אתונה וסופר-ספרטה. אין לנו ברירה".

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, במהלך הנאום היום

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, במהלך הנאום היום | צילום מסך

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נושאת המטוסים USS אברהם לינקולן בפעילות בים התיכון, 3 במרץ 2026
כמה כוח שלחה ארה"ב מול איראן? כך נראית ההתגייסות האמריקנית

צוות מגזין אפוק

בית זיקוק בטקסס, 19 במרץ 2026
סיכום השבוע בשוק האנרגיה: בכמה עלו המחירים?

דורון פסקין

תקיפה בטהראן, 17 במרץ 2026
שר הביטחון: "עוצמת התקיפות תעלה השבוע מדרגה באופן משמעותי"

צוות מגזין אפוק

מפציץ 'B-1B לנסר' של חיל האוויר האמריקני
דיווחים: איראן שיגרה שני טילים בליסטיים לעבר בסיס דייגו גרסיה; לא דווח על פגיעה

צוות מגזין אפוק

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, 16 במרץ 2026
טראמפ: "אנו שוקלים לצמצם בהדרגה את מאמצינו הצבאיים הגדולים"; דחה הפסקת אש עם איראן

צוות מגזין אפוק

נשיא צרפת, עמנואל מקרון, וראש ממשלת בריטניה, קיר סטארמר, 6 בינואר 2026
עוד מדינות מצטרפות לקריאה לפתיחה מחדש של מצר הורמוז

צוות מגזין אפוק

שתפו: