כניסה
הרשמה לניוזלטר

ז'איר בולסונארו הפך לנשיא לשעבר הראשון במדינה שהורשע בפגיעה בדמוקרטיה; עורכי דינו הודיעו כי יערערו. בארה"ב גינו את ההחלטה. מזכיר המדינה האמריקני רוביו: "ציד מכשפות"

דורון פסקין | 12 בספטמבר 2025 | חדשות | 2 דק׳

נשיא ברזיל לשעבר הורשע בניסיון הפיכה; בית המשפט גזר עליו 27 שנות מאסר

בית המשפט העליון של ברזיל (STF) הרשיע אתמול, ברוב של חמישה מול ארבעה שופטים את הנשיא לשעבר ז’איר בולסונארו, בן ה-70, בשורת עבירות חמורות: חברות בארגון פשיעה חמוש, ניסיון הפיכה, ניסיון לבטל בכוח את שלטון החוק הדמוקרטי וגרימת נזק לנכסים ציבוריים מוגנים.

בעקבות ההרשעה נגזרו עליו 27 שנות מאסר ושלושה חודשים בכלא. עורכי דינו של בולסונארו כינו את גזר הדין "מוגזם בצורה אבסורדית" והודיעו כי יערערו. בכך הפך בולסונארו, השוהה במעצר בית, לנשיא לשעבר הראשון בתולדות ברזיל שהורשע בפגיעה בדמוקרטיה. שופט אחד, לואיס פוקס, בחר לזכות את בולסונארו מכל האישומים.

בולסונארו, קצין צבא לשעבר, נבחר לנשיאות ב-2018 לאחר שפרשיות שחיתות נרחבות ערערו את אמון הציבור במערכת הפוליטית. כהונתו התאפיינה במדיניות מקלה כלפי מגפת הקורונה והחיסונים, בעידוד כריתת יערות למרעה ובביקורת חריפה על מוסדות המדינה. לקראת בחירות 2022, שבהן הפסיד ללולה דה סילבה, גברו החששות שלא יקבל את התוצאה. בינואר 2023 פרצו אלפים מתומכיו לבניינים הממשלתיים בברזיליה, במה שהוגדר כניסיון הפיכה כושל.

נשיא ברזיל לשעבר, ז'איר בולסונארו, 1 בנובמבר 2022

נשיא ברזיל לשעבר, ז'איר בולסונארו, 1 בנובמבר 2022 | צילום: Andressa Anholete/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
שר החינוך, יואב קיש
משרד החינוך הודיע כי החל מה-2 בפברואר יאסר שימוש בטלפונים ניידים בבתי הספר היסודיים

אורן שלום

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 18 בספטמבר 2025
טראמפ לאחר תפיסת מכלית נפט של ונצואלה: "דברים נוספים קורים ונדבר עליהם בהמשך"

דורון פסקין

הכניסה לבית המשפט החוקתי של פולין, 4 ביוני 2023
פולין מתקדמת צעד נוסף לעבר איסור המפלגה הקומוניסטית: בית המשפט קבע שפעילותה אינה חוקתית

אורן שלום

כוחות צבא לבנון בדרום לבנון, 28 בינואר 2025
ארה"ב מהדקת את הלחץ: סיוע לצבא לבנון יותנה בצעדים לפירוק חיזבאללה מנשקו

יוני בן מנחם

ראש המוסד, דוד ברנע, וראש הממשלה, בנימין נתניהו
דוד ברנע מינה את א' לסגנו של ראש המוסד הבא רומן גופמן

צוות מגזין אפוק

שר המשפטים, יריב לוין, במליאת הכנסת היום
הכנסת אישרה בקריאה טרומית: בעת חשד לעבירה המיוחסת ליועמ"ש, לפרקליט המדינה או למי מטעמם – שר המשפטים ימנה תובע לטיפול בהליך

אורן שלום

שתפו: