כניסה
הרשמה לניוזלטר

עוזרת שר החוץ של האמירויות: "אנו קוראים לממשלת ישראל להשעות את התוכניות הללו"

דורון פסקין | 3 בספטמבר 2025 | חדשות | 1 דק׳

איחוד האמירויות מזהירה את ישראל כי תוכניות לסיפוח שטחים ביהודה ושומרון יהוו "חציית קו אדום"

איחוד האמירויות שיגרה היום את האזהרה החריפה ביותר לישראל מאז פרוץ המלחמה בעזה, כשהבהירה כי היא רואה בתוכניות לספח את יהודה ושומרון – איום ישיר על הסכמי הנורמליזציה. "סיפוח בגדה המערבית יהווה קו אדום עבור איחוד האמירויות", הצהירה לאנה נוסייבה, עוזרת שר החוץ של האמירויות, בריאיון לסוכנות הידיעות רויטרס.

לדבריה, מהלך כזה "יערער באופן חמור את החזון והרוח" של הסכמי אברהם וישים קץ לשאיפות לאינטגרציה אזורית. נוסייבה ציינה כי מלכתחילה ראו שלטונות האמירויות בהסכמים אמצעי לקידום השאיפות הפלסטיניות למדינה עצמאית. "אנו קוראים לממשלת ישראל להשעות את התוכניות הללו. אסור לאפשר לקיצונים מכל צד להכתיב את מסלול האזור", הוסיפה.

האזהרה מגיעה על רקע הכרזתו של שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', בחודש שעבר על תחילת עבודות להקמת יישוב חדש, מהלך שלדברי מבקריו יבתר את הגדה המערבית וינתק אותה ממזרח ירושלים. היום אף ציין סמוטריץ' כי מתבצעת עבודת מטה להכנת מפות לסיפוח שטחים באיו"ש, וקרא לראש הממשלה: "כנס את הממשלה וקבל החלטה היסטורית להחיל את הריבונות הישראלית על כלל השטחים הפתוחים ביהודה ושומרון".

עוזרת שר החוץ של האמירויות, לאנה נוסייבה, 22 בנובמבר 2023

עוזרת שר החוץ של האמירויות, לאנה נוסייבה, 22 בנובמבר 2023 | צילום: Michael M. Santiago/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא לבנון, ג'וזף עאון
נשיא לבנון עם חידוש השיחות עם ישראל: "לא נקבל אלא את סיום הכיבוש"

דורון פסקין

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 22 ביוני 2026
טראמפ: "איראן הסכימה לפיקוח גרעיני ברמה הגבוהה ביותר; אם לא היו מסכימים, לא היה מתקיים כל משא ומתן נוסף"

אורן שלום

כוחות צה"ל בגבול לבנון, 18 ביוני 2026
צה"ל ירה לעבר מחבלים שהתקרבו לכוחות; חיזבאללה טוען: הפרה של הפסקת האש

צוות מגזין אפוק

דובר משרד החוץ האיראני, אסמאעיל בקאא'י, 28 באוקטובר 2024
דובר משרד החוץ האיראני: אין תוכנית לאפשר לפקחי סבא"א לבקר במתקני הגרעין שנפגעו

אורן שלום

כוחות צה״ל בגבול לבנון, 15 במרץ 2026
בישראל מזהירים: הצעדים של ארה"ב מעניקים לאיראן דריסת רגל בלבנון

יוני בן מנחם

שגריר ישראל בארה"ב, יחיאל לייטר, ראש הסגל של מחלקת המדינה, דניאל הולר, שגריר ארה"ב בלבנון, מישל עיסא, ושגרירת לבנון בארה"ב, נאדה חמאדה, בפגישה בין משלחות ישראל ולבנון בוושינגטון, 3 ביוני 2026
על רקע ההבנות בין ארה"ב לאיראן: המשא ומתן בין ישראל ללבנון יתחדש היום בוושינגטון

יוני בן מנחם

שתפו: