כניסה
הרשמה לניוזלטר

מקורות מצרים אמרו לעיתון אלערבי אל-ג'דיד הפרו קטארי כי מצרים רואה בתרחיש בו מאות אלפי עזתים ינועו לאזור הסמוך לגבולה – "איום ישיר על ביטחונה הלאומי"

דורון פסקין | 24 באוגוסט 2025 | חדשות | 1 דק׳

דיווח: מצרים מגבירה כוננות צבאית בגבול רפיח מחשש לגל פליטים מעזה

מצרים נערכת לתרחיש של מבצע ישראלי רחב היקף להשתלטות על רצועת עזה, שעשוי להוביל לגל פליטים גדול לעבר גבולה. על פי דיווח שפורסם היום בעיתון הפרו קטארי אלערבי אל-ג'דיד, צבא מצרים תגבר בימים האחרונים את כוחותיו לאורך הגבול ברפיח, והציב יחידות נוספות במטרה למנוע ניסיונות חדירה או מעבר המוני של עזתים לעבר סיני.

מקורות מצרים מסרו לעיתון כי בקהיר רואים בתרחיש של אילוץ מאות אלפי עזתים לנוע לעבר דרום הרצועה, אל אזור הסמוך לגבול המצרי – "איום ישיר על ביטחונה הלאומי של מצרים".

ההערכה, לפי הדיווח, היא כי אם ישראל תבסס שליטה מלאה בצפון ובמרכז הרצועה, באזורים שכרגע אינם בשליטתה, כמיליון תושבים צפויים לנהור דרומה, ומשם לנסות לפרוץ אל שטח מצרים. בקהיר חוששים שישראל תנסה לנצל את תנאי הלחימה כדי לקדם בפועל מדיניות של "העברה כפויה", שבמסגרתה יהפוך דרום הרצועה לשלב ביניים לקראת דחיקת פלסטינים לשטח מצרי.

פליטים מעזה ליד הגבול עם מצרים, 28 באפריל 2024

פליטים מעזה ליד הגבול עם מצרים, 28 באפריל 2024 | צילום: AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא לבנון, ג'וזף עאון
נשיא לבנון עם חידוש השיחות עם ישראל: "לא נקבל אלא את סיום הכיבוש"

דורון פסקין

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 22 ביוני 2026
טראמפ: "איראן הסכימה לפיקוח גרעיני ברמה הגבוהה ביותר; אם לא היו מסכימים, לא היה מתקיים כל משא ומתן נוסף"

אורן שלום

כוחות צה"ל בגבול לבנון, 18 ביוני 2026
צה"ל ירה לעבר מחבלים שהתקרבו לכוחות; חיזבאללה טוען: הפרה של הפסקת האש

צוות מגזין אפוק

דובר משרד החוץ האיראני, אסמאעיל בקאא'י, 28 באוקטובר 2024
דובר משרד החוץ האיראני: אין תוכנית לאפשר לפקחי סבא"א לבקר במתקני הגרעין שנפגעו

אורן שלום

כוחות צה״ל בגבול לבנון, 15 במרץ 2026
בישראל מזהירים: הצעדים של ארה"ב מעניקים לאיראן דריסת רגל בלבנון

יוני בן מנחם

שגריר ישראל בארה"ב, יחיאל לייטר, ראש הסגל של מחלקת המדינה, דניאל הולר, שגריר ארה"ב בלבנון, מישל עיסא, ושגרירת לבנון בארה"ב, נאדה חמאדה, בפגישה בין משלחות ישראל ולבנון בוושינגטון, 3 ביוני 2026
על רקע ההבנות בין ארה"ב לאיראן: המשא ומתן בין ישראל ללבנון יתחדש היום בוושינגטון

יוני בן מנחם

שתפו: