כניסה
הרשמה לניוזלטר

מקורות מצרים אמרו לעיתון אלערבי אל-ג'דיד הפרו קטארי כי מצרים רואה בתרחיש בו מאות אלפי עזתים ינועו לאזור הסמוך לגבולה – "איום ישיר על ביטחונה הלאומי"

דורון פסקין | 24 באוגוסט 2025 | חדשות | 1 דק׳

דיווח: מצרים מגבירה כוננות צבאית בגבול רפיח מחשש לגל פליטים מעזה

מצרים נערכת לתרחיש של מבצע ישראלי רחב היקף להשתלטות על רצועת עזה, שעשוי להוביל לגל פליטים גדול לעבר גבולה. על פי דיווח שפורסם היום בעיתון הפרו קטארי אלערבי אל-ג'דיד, צבא מצרים תגבר בימים האחרונים את כוחותיו לאורך הגבול ברפיח, והציב יחידות נוספות במטרה למנוע ניסיונות חדירה או מעבר המוני של עזתים לעבר סיני.

מקורות מצרים מסרו לעיתון כי בקהיר רואים בתרחיש של אילוץ מאות אלפי עזתים לנוע לעבר דרום הרצועה, אל אזור הסמוך לגבול המצרי – "איום ישיר על ביטחונה הלאומי של מצרים".

ההערכה, לפי הדיווח, היא כי אם ישראל תבסס שליטה מלאה בצפון ובמרכז הרצועה, באזורים שכרגע אינם בשליטתה, כמיליון תושבים צפויים לנהור דרומה, ומשם לנסות לפרוץ אל שטח מצרים. בקהיר חוששים שישראל תנסה לנצל את תנאי הלחימה כדי לקדם בפועל מדיניות של "העברה כפויה", שבמסגרתה יהפוך דרום הרצועה לשלב ביניים לקראת דחיקת פלסטינים לשטח מצרי.

פליטים מעזה ליד הגבול עם מצרים, 28 באפריל 2024

פליטים מעזה ליד הגבול עם מצרים, 28 באפריל 2024 | צילום: AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
יו"ר הפרלמנט האיראני, מוחמד באקר קאליבף, 12 באוקטובר 2024
קאליבף על הציוצים של טראמפ: "כל הטענות היו שקריות"

אורן שלום

מיכלית נפט במצר הורמוז, 24 ביוני 2025
משמרות המהפכה: "כל עוד המצור הימי נמשך, מצר הורמוז יישאר במתכונתו הקודמת"

דורון פסקין

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 16 באפריל 2026
טראמפ: "המצור הימי יישאר בתוקף עד שתושלם עסקה; ארה"ב תקבל מאיראן את כל החומר המועשר"

אורן שלום

נשיא סוריה, אחמד א-שרע, 18 בינואר 2026
א-שרע: כל הכרה של מדינה בזכותה של ישראל על הגולן היא בטלה; סוריה מעוניינת בהסכם ביטחוני עם ישראל

דורון פסקין

שר הביטחון, ישראל כ"ץ, 20 בינואר 2026
שר הביטחון: "צה"ל מחזיק ברצועת ביטחון בלבנון של 10 ק"מ; המרחב עד הליטני, שנשלט כעת באש על ידי כוחותינו, עדיין לא פורז"

אורן שלום

שיירות של רכבים בדרכם לדרום לבנון, 17 באפריל 2026
החל משעות הלילה – שיירות ענק של עקורים שמנסים לשוב לדרום לבנון

דורון פסקין

שתפו: