כניסה
הרשמה לניוזלטר

קנצלר גרמניה, פרידריך מרץ, הצהיר כי הצעד ננקט בעקבות החלטת ישראל לכבוש את הרצועה: "תיווצר מציאות קשה אף יותר ממה שקרה עד כה ברצועת עזה"

דורון פסקין | 8 באוגוסט 2025 | חדשות | 1 דק׳

גרמניה הטילה איסור חלקי על ייצוא נשק לישראל 

קנצלר גרמניה, פרידריך מרץ, הודיע היום במסיבת עיתונאים בברלין על איסור חלקי של ייצוא נשק לישראל. הוא הצהיר כי גרמניה לא תאשר עד להודעה חדשה ייצוא של כלי נשק שעלולים לשמש לתקיפות ברצועת עזה.

לדבריו, החלטה זו התקבלה בעקבות החלטת ממשלת ישראל להשתלט על רצועת עזה והצעד הצבאי הישראלי החדש ייצור מציאות "קשה אף יותר ממה שקרה עד כה ברצועת עזה".

עם זאת, מרץ הבהיר כי גרמניה מכירה בזכותה של ישראל להגן על עצמה מפני טרור החמאס, וציין כי שחרור החטופים, הפסקת אש ונטרול חמאס הם יעדים מרכזיים. "חמאס לא יכול להיות חלק מהעתיד של עזה", אמר.

קנצלר גרמניה, פרידריך מרץ, 28 ביולי 2025 | צילום: Sean Gallup/Getty Images

קנצלר גרמניה, פרידריך מרץ, 28 ביולי 2025 | צילום: Sean Gallup/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
רכב משטרה
כתב אישום הוגש נגד אזרח רוסי השוהה בישראל בגין ריגול עבור איראן

אורן שלום

בניין הקרמלין במוסקבה, 2 בדצמבר 2025
מדוע רובל חזק מדאיג את הקרמלין? | פרשנות

דורון פסקין

בית הדין הפלילי הבין-לאומי (ICC) בהאג, 8 במרץ 2024
ארה"ב הטילה סנקציות על שופטים בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג

דורון פסקין

סכר אל-נהדה, 9 בספטמבר 2025
המתיחות בין מצרים לאתיופיה מחריפה על רקע המחלוקת סביב סכר אל-נהדה שהקימה אתיופיה

יוני בן מנחם

ספינות חיל הים של טייוואן במהלך אימון, 31 בינואר 2024
ארה"ב וטייוואן סיכמו על עסקת נשק בשווי של כ-11 מיליארד דולר; סין תקפה: "הפרה חמורה של עיקרון סין האחת"

דורון פסקין

תמונה שפורסמה בלבנון ויוחסה לתקיפה הישראלית היום
צה"ל תקף במספר אזורים בלבנון, כולל בעומק המדינה

צוות מגזין אפוק

שתפו: