בלבנון דווח כי העיתונאי אלן סרקיס, המזוהה עם הקו הריבוני והאופוזיציוני לשלטון חיזבאללה והשפעת איראן בלבנון, וכותב בכלי תקשורת לבנוניים, טוען כי מנהיגי צבא דרום לבנון, שהוגדר כמשת"פ של האויב, פעלו נכון בזמנם וראויים להכרה
יוני בן מנחם | 20 ביולי 2025 | חדשות | 2 דק׳
אמירה חריגה: עיתונאי לבנוני קורא לבנות פסלים למנהיגי צבא דרום לבנון
העיתון הלבנוני "אלמודון" דיווח כי העיתונאי הלבנוני אלן סרקיס קורא לנשיא לבנון, ג’וזף עון, לבנות פסלים לזכרם של אנטואן לאחד, סעד חדאד ועקל האשם, שעמדו בראש "צבא דרום לבנון". האחרון אף כונה על-ידו "שהיד". לדבריו, האירועים המתחוללים היום בסווידא בסוריה מוכיחים את "נכונות דרכו של צבא דרום לבנון" בראשות לאחד.
מיליציית "צבא דרום לבנון", שתמכה בישראל ופרשה מהצבא הלבנוני, נוסדה על ידי חדאד. בשנת 1979 הוא הואשם בלבנון בבגידה חמורה, לאחר שהכריז על הקמת "מדינת לבנון החופשית" שנשענה על ברית עם ישראל. על פי תחקיר מצולם של ערוץ צרפתי, שתיעד עדי ראייה ב-19 בספטמבר 1982, חדאד ואנשיו היו מעורבים בטבח סברה ושתילה.
לאחר מותו של חדאד ממחלת הסרטן ב-1984, קיבל לאחד את הפיקוד על המיליציה, שנודעה מאז כ"מיליציית לאחד". היא פעלה בתיאום מלא עם ישראל, והחזיקה בשליטה על אזור דרום הליטני.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו
חיילי צבא דרום לבנון | צילום מסך