כניסה
הרשמה לניוזלטר

צרפת וערב הסעודית יובילו כנס בינלאומי בדרג שרי חוץ במטה האו"ם, בניסיון לשרטט מפת דרכים לפתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני. עדיין לא ברור אם הנשיא מקרון יכיר במדינה פלסטינית במהלך הוועידה. גורם מדיני בכיר: "הוא חי בסרט"

יוני בן מנחם | 18 ביולי 2025 | חדשות | 3 דק׳

צרפת הכריזה רשמית על כינוס ועידת פסגה בנושא פתרון שתי המדינות

ב-16 ביולי הודיעה צרפת רשמית על קיומו של כנס בדרג שרי חוץ, שיתקיים ב-28 וב-29 ביולי במטה האו"ם בניו יורק, תחת הכותרת "פתרון שתי המדינות". הכנס, שנדחה ממועדו המקורי ביוני בשל המלחמה בין ישראל לאיראן, ייערך ביוזמה ובנשיאות משותפת של צרפת וערב הסעודית, ובהשתתפות שרי החוץ של שתי המדינות.

הכנס יהיה פתוח לכל המדינות החברות בעצרת הכללית של האו"ם, וכן לארגונים בינלאומיים. בצרפת מקווים כי הכינוס יהווה שלב מקדים לפסגה מדינית נרחבת יותר, שתיערך בספטמבר במקביל לעצרת הכללית של האו"ם.

בהודעת משרד החוץ הצרפתי נמסר כי מטרת הכנס היא "לשרטט דרך מעשית למימוש פתרון שתי המדינות, על בסיס המלצות של שמונה קבוצות עבודה שהתייעצו עם מדינות האו"ם וגורמים בחברה האזרחית". עוד נמסר כי הכנס נועד "לעורר תנופה בינלאומית מחודשת לקידום פתרון מדיני, אשר יאזן בין הצרכים הביטחוניים הלגיטימיים של ישראל לבין הקמת מדינה פלסטינית עצמאית ורציפה טריטוריאלית".

יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא צרפת עמנואל מקרון, במהלך ביקורו של מקרון בריאד, 2 בדצמבר 2024

יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא צרפת עמנואל מקרון, במהלך ביקורו של מקרון בריאד, 2 בדצמבר 2024 | צילום: LUDOVIC MARIN/POOL/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
יו''ר מפלגת רפורמה לבריטניה, נייג'ל פרג', 8 במאי 2026
הבחירות המקומיות בבריטניה – מכה קשה ללייבור; הצלחה למפלגה של נייג'ל פרג'

דורון פסקין

מזכיר המדינה האמריקאי מרקו רוביו, נשיא ארה״ב דונלד טראמפ ושר ההגנה פיט הגסת' בבית הלבן, וושינגטון די.סי., 26 במרץ 2026.
המגעים בין ארה"ב לאיראן נמשכים; גורמים מדיניים מעריכים: הפערים עדיין גדולים

יוני בן מנחם

כוחות ארה"ב בסמוך למצר הורמוז, 20 באפריל 2026
חילופי אש הלילה במצר הורמוז; איראן וארה"ב מציגות גרסאות שונות

דורון פסקין

ספינת התיירים MV Hondius, בה אירעה התפרצות ההנטה-וירוס, 3 במאי 2026
התפרצות של הנטה-וירוס התגלתה על ספינת תיירים שיצאה מארגנטינה

דורון פסקין

המנהיג העליון של איראן, מוג'תבא ח'מינאי, נשיא איראן, מסעוד פזשכיאן
פזשכיאן הצהיר כי נפגש לראשונה עם מוג'תבא ח'מינאי

דורון פסקין

זירת החיסול של מפקד כוח רדואן בדאחיה בביירות אתמול | צילום: AFP via Getty Images
צה"ל הודיע רשמית כי מפקד כוח רדואן חוסל

אורן שלום

שתפו: