כניסה
הרשמה לניוזלטר

ישראל שוקלת בתיאום עם ארה"ב להרחיב את מדיניות "המערכה בין המלחמות" באיראן – כך שכל שיקום של תשתיות טילים או גרעין ייענה מיד בתגובה

יוני בן מנחם | 11 ביולי 2025 | חדשות | 2 דק׳

מב"מ בטהראן: ישראל וארה"ב מגבירות את התיאום – ועוקבות אחרי כל ניסיון איראני לשיקום

גורמים אמריקנים בכירים מעריכים כי איראן מעוניינת לחדש את המו"מ על הסכם הגרעין, למרות התקפותיהן של ארה"ב וישראל על אתרי הגרעין האיראניים, בעיקר מסיבות כלכליות שמטרתן להביא להסרת הסנקציות הכבדות שהוטלו עליה על ידי מדינות המערב. להערכתם, ארה"ב שואפת להשיג במסגרת הסכם מדיני התחייבות איראנית שלא לחדש את העשרת האורניום ולהסכים להוצאת מלאי האורניום המועשר אל מחוץ לגבולות המדינה.

ממשל טראמפ מציג כל הסכם שיושג לאחר המלחמה האחרונה כ"כניעה איראנית ללא תנאי", בעוד שבאיראן, גם לאחר התקיפות האחרונות, מדגישים כי בכוונתם להמשיך בהעשרת אורניום בתחומי המדינה. באיראן חוששים שכל ויתור בשלב זה יתפרש כחולשה, ויעודד את ארה"ב וישראל להציב דרישות נוספות, דוגמת הגבלת תוכנית הטילים הבליסטיים.

בעקבות ביקור ראש הממשלה בנימין נתניהו בוושינגטון ופגישותיו עם בכירי הממשל, מסתמן כי נבחנה גם האפשרות לפעולה צבאית נוספת נגד איראן, אם המשא ומתן ייכשל ולא יושג הסכם חדש. בכירים מדיניים מעריכים כי כניסתו של הנשיא טראמפ לכהונה נוספת שינתה את המציאות: איראן, שפעלה עד כה ללא הפרעה משמעותית בתחומי הגרעין והטילים, מוצאת עצמה כעת במצוקה ובדילמה, בעיקר לנוכח אובדן מערך ההגנה האווירית האסטרטגי שלה. לראשונה מזה עשרות שנים שלטו מטוסים ישראלים בשמי איראן, והמדינה משלמת מחיר כבד על שאיפותיה האזוריות.

נשיא ארה״ב, דונלד טראמפ, וראש הממשלה, בנימין נתניהו, בביקורו בבית הלבן

נשיא ארה״ב, דונלד טראמפ, וראש הממשלה, בנימין נתניהו, בביקורו בבית הלבן | צילום: אבי אוחיון, לע"מ

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
שגריר ארה"ב לשעבר לענייני חופש דת בין-לאומי, סם בראונבק, 2 בפברואר 2026
שגריר ארה"ב לשעבר לענייני חופש דת: קצירת האיברים שמבצעת המפלגה הקומוניסטית בסין "מערערת את הלגיטימיות של המשטר"

אורן שלום

סיף אל-אסלאם קדאפי
בנו של קדאפי חוסל בלוב; מדוע זה מעניין את אירופה?

דורון פסקין

השליח האמריקני, סטיב ויטקוף; שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י
ויטקוף ועראקצ'י צפויים להיפגש; בישראל עוקבים בדריכות

יוני בן מנחם

חיילי צה"ל פועלים ברצועת עזה, 30 באוקטובר 2025
קצין במילואים נפצע קשה מירי מחבלים ברצועת עזה

צוות מגזין אפוק

ראש ממשלת ספרד, פדרון סנצ'ס, 18 בספטמבר 2025
ממשלת ספרד מקדמת תוכנית שתעניק מעמד חוקי לכחצי מיליון מהגרים

דורון פסקין

ראש ממשלת לבנון, נוואף סלאם, 3 בדצמבר 2025
ראש ממשלת לבנון: "לראשונה מאז 1969 המדינה כופה שליטה מבצעית מלאה בדרום המדינה"

דורון פסקין

שתפו: