כניסה
הרשמה לניוזלטר

שופטי בג"ץ דנו בעתירות בנוגע להליך מינוי ראש השב"כ. זמן מה לאחר הדיון הודיעו כי הם מעניקים לצדדים ארכה של שבוע במהלכו יוכלו להגיע להסכמות בנושא

אורן שלום | 1 ביולי 2025 | חדשות | 6 דק׳

הסתיים הדיון בבג"ץ; האם זיני ימונה לראש השב"כ?

על רקע חוות דעתה של היועמ"שית, גלי בהרב-מיארה, האוסרת על ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לעסוק במינוי ראש השב"כ הבא, דנו היום שופטי בג"ץ בשתי עתירות הנוגעות להליך המינוי. אחת מהן תומכת בעמדת נתניהו כי בסמכותו למנות את האלוף דוד זיני – ואילו השנייה מחמירה אף יותר מהעמדה שהציגה היועמ"שית, וטוענת כי יש למנות את ראש השב"כ הבא באמצעות ועדת איתור.

הדיון נוהל על ידי שלושה שופטים: נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, השופט אלכס שטיין והשופטת גילה כנפי שטיינץ. עמית עצר מספר פעמים את הדיון בשל קריאות והתפרצויות מילוליות של חלק מהקהל באולם בית המשפט, ובסופו של דבר נאלץ להמשיך לקיים את הדיון ללא קהל.

בפתח הדיון ציין עמית, על רקע הלקחים מהדיון הסוער בעתירות נגד פיטוריו של ראש השב"כ, רונן בר, כי יש לנהל את הדיון בהתאם לכללים, בשקט וללא הפרעות. הוא ביקש כי נציגי היועמ"שית יעדכנו את השופטים, בדלתיים סגורות, באשר להתקדמות החקירה בפרשת המעורבות הקטארית בלשכת ראש הממשלה. נציגי הממשלה ביקשו לכלול בעדכון גם את מזכיר הממשלה, אך עמית דחה את הבקשה.

הדיון בבג״ץ היום

הדיון בבג״ץ היום | צילום מסך

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מחאה פרו פלסטינית באוניברסיטת הארוורד, 25 באפריל 2025
מבריטניה ועד ארה"ב: הקמפוסים במערב מתמודדים עם משבר אנטישמיות עמוק

צוות מגזין אפוק

מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, 5 באפריל 2024
נעים קאסם: חיזבאללה דוחה משא ומתן עם ישראל תחת אש וערוך להמשך הלחימה 

דורון פסקין

תיעוד מתקיפה של צה"ל בלבנון היום
ראש הממשלה: "המערכה הכוללת עם איראן עדיין בעיצומה"

צוות מגזין אפוק

חיילי הדיוויזיה המוטסת ה-82 של צבא ארה"ב
הפנטגון נערך לפריסת כוחות מהדיוויזיה המוטסת ה-82 למזרח התיכון

צוות מגזין אפוק

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, והשליח למזרח התיכון סטיב ויטקוף על המטוס הנשיאותי, 7 במרץ 2026
ההצעה האמריקנית לסיום המלחמה

יוני בן מנחם

מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, 13 באוקטובר 2023
דיווח בלבנון: חיזבאללה אינו מעוניין בשלב זה במשא ומתן

דורון פסקין

שתפו: