ביקורת פנימית בחמאס על החלטת סינוואר לצאת למתקפת ה-7 באוקטובר
כניסה
הרשמה לניוזלטר

ד"ר אחמד יוסף, לשעבר יועצו המדיני של איסמאעיל הנייה, מותח ביקורת חריגה מבפנים על ההחלטה שעמדה מאחורי מתקפת ה-7 באוקטובר וטוען כי היא התקבלה ללא מחשבה על השלכותיה

יוני בן מנחם | 8 ביוני 2025 | חדשות | 3 דק׳

ביקורת פנימית בחמאס על החלטת סינוואר לצאת למתקפת ה-7 באוקטובר

ד"ר אחמד יוסף הוא אחת הדמויות האינטלקטואליות הבולטות בחמאס בעשורים האחרונים. הוא כיהן כיועץ המדיני של ראש הלשכה המדינית של חמאס לשעבר, אסמאעיל הנייה, בין השנים 2006-2010. הוא נחשב לקול מתון ופרגמטי יחסית בתוך התנועה, וחיבר שורת מאמרים הקוראים לרפורמה רעיונית ופוליטית בחמאס, כולל הצעה להפריד בין הזרוע המדינית לצבאית, ולהקים מפלגה פוליטית שתנהל את השלטון בעזה במנותק מהמאבק המזוין.

במאמר שפרסם ב-7 ביוני בעיתון "אלקודס" המזרח-ירושלמי, מותח יוסף ביקורת פנימית נדירה על ההחלטה שעמדה מאחורי מתקפת ה-7 באוקטובר, שנוהלה על ידי יחיא סינוואר, ומציין כי היא התקבלה ללא דיון מספק לגבי השלכותיה האסטרטגיות והפוליטיות.

לדבריו, ההתקפה לא גובתה במטרה מדינית ברורה, לא לוּותה בהיערכות לתגובה הישראלית הצפויה, לא נבחנה בהקשר הבין-לאומי ולא כללה מנגנון שליטה שיבטיח מניעת פשעים נגד אזרחים. כל אלו, לטענתו, הפכו את המהלך מסיכון מחושב ל"הרפתקה הרסנית".

ד"ר אחמד יוסף

ד"ר אחמד יוסף | צילום מסך

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
צילום: דובר צה"ל
חמישה נהרגו ועשרות נפצעו במטח האיראני לפנות בוקר | דיווח מתעדכן

צוות מגזין אפוק

אביב אצילי ז"ל הוא החלל החטוף הנוסף שגופתו הושבה מעזה

אורן שלום

ראש הממשלה בנימין נתניהו בריאיון לרשת פוקס ניוז
ראש הממשלה על האפשרות לשינוי משטר באיראן: "בהחלט ייתכן שזאת תהיה התוצאה, כי המשטר באיראן מאוד חלש"

אורן שלום

גדודי חיזבאללה בעיראק, 21 בנובמבר 2023
ארגון גדודי חיזבאללה הודיע כי הוא יתערב אם ארה"ב תצטרף ללחימה

יוני בן מנחם

נשיא ארה״ב, דונלד טראמפ, 13 במרץ 2025
טראמפ: "יהיה לנו שלום בקרוב בין ישראל ואיראן"

אורן שלום

ראש הממשלה בנימין נתניהו בזירת הנפילה
ראש הממשלה באתר הנפילה בבת ים: "איראן תשלם מחיר יקר מאוד על רצח אזרחים, נשים וילדים שהם עשו בכוונת תחילה"

אורן שלום

שתפו: