דיווחים בתקשורת הערבית על חילופי אש כבדים בגבול סוריה-לבנון, על רקע האשמות מצד סוריה והכחשת חיזבאללה
דורון פסקין | 17 במרץ 2025 | חדשות | 1 דק׳
מתיחות גוברת בין סוריה לחיזבאללה: דמשק מאשימה כי שלושה מחייליה נחטפו ונרצחו בלבנון
גוברת המתיחות וההסלמה בין המשטר הסורי לבין חיזבאללה, לאחר שהלילה האשימה דמשק את ארגון הטרור השיעי כי חטף בשטחה שלושה מחייליה ולאחר מכן רצח אותם.
בהצהרה רשמית שפורסמה בסוכנות הידיעות הסורית SANA, הודיע משרד ההגנה הסורי: "קבוצה ממיליציית חיזבאללה ארבה וחטפה שלושה מאנשי הצבא הערבי הסורי בגבול סוריה-לבנון ליד סכר זיתא, מערבית לחומס. היא הובילה אותם לשטח לבנון והוציאה אותם להורג במקום. משרד ההגנה ינקוט בכל האמצעים הנדרשים בעקבות ההסלמה המסוכנת הזו של מיליציית חיזבאללה".
זמן קצר לאחר ההודעה הסורית, מיהר חיזבאללה לפרסם הכחשה באמצעות הודעה של לשכת קשרי ההסברה שלו, שצוטטה על ידי השופר של הארגון, ערוץ הטלוויזיה אלמנאר. בהצהרה נמסר כי הלשכה "הכחישה מכל וכל את הדיווחים שפורסמו בדבר מעורבותו של חיזבאללה באירועי היום בגבול לבנון-סוריה [...] אנו חוזרים על מה שהכרזנו בעבר שוב ושוב – לחיזבאללה אין קשר לאירועים כלשהם המתרחשים בתוך שטח סוריה".
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו

נשיא סוריה אבו מוחמד אלג'ולאני, מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם | צילום: Ali Haj Suleiman/Getty Images, ANWAR AMRO/AFP via Getty Images