כניסה
הרשמה לניוזלטר

נשיא ארה"ב הצהיר בפגישתו עם ראש ממשלת אירלנד כי "אף פלסטיני לא יגורש מרצועת עזה", אמירה שרבים פירשו כנסיגה מהצהרותיו הקודמות

יוני בן מנחם | 16 במרץ 2025 | חדשות | 4 דק׳

בישראל ובארה"ב דוחים את הדיווחים שטראמפ נסוג מתוכנית ההגירה מרצועת עזה

ב-12 במרץ, במהלך פגישתו בבית הלבן עם ראש ממשלת אירלנד, אמר נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, כי "אף פלסטיני לא יגורש מרצועת עזה" – אמירה שנתפסה בעיני רבים כנסיגה משמעותית מהצהרותיו הקודמות, שבהן הציע להעתיק את תושבי הרצועה למדינות ערביות שכנות, על מנת להקים ברצועת עזה פרויקטים תיירותיים והשקעות כלכליות תחת השם "ריביירת המזרח התיכון".

עם זאת, יום לאחר מכן, פורסמו באמצעי התקשורת הזרים דיווחים על כך שארה"ב מנהלת מגעים עם גורמים רשמיים בסודאן, סומליה והחבל הבדלני סומלילנד, במטרה ליישב שם פלסטינים לאחר סיום המלחמה הנוכחית ברצועת עזה. דיווחים אלו התווספו להודעה של שר האוצר בצלאל סמוטריץ', לפיה ישראל פועלת לאיתור מדינות שיסכימו לקלוט פלסטינים במסגרת תכנית "ההגירה מרצון".

על פי הדיווחים, המגעים ליישוב הפלסטינים מחדש החלו בפברואר האחרון, כאשר ארה"ב וישראל בחרו לפנות לסודאן, סומליה וסומלילנד. מיד עם פרסום הדיווחים, הודיעו גורמים רשמיים בסודאן כי קיבלו פניות בנושא והשיבו בשלילה, בעוד שגורמים בסומליה ובסומלילנד מסרו לסוכנות הידיעות AP כי אינם מודעים למגעים כלשהם. הבית הלבן ומחלקת המדינה האמריקנית סירבו להגיב.

תושבים ברצועת עזה, 6 בפברואר 2025

תושבים ברצועת עזה, 6 בפברואר 2025 | צילום: BASHAR TALEB/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
ראש הממשלה, בנימין נתניהו
ראש הממשלה: "אנחנו יוצרים תנאים מיטביים להפלת המשטר. אין ודאות שהעם האיראני יפיל אותו"

צוות מגזין אפוק

מטוס F-16 טורקי, 9 ביוני 2023
הצעד של טורקיה שמעורר שאלה משפטית בין לאומית ועשוי ליצור מתיחות מול ארה"ב | פרשנות

דורון פסקין

יו״ר הרשות הפלסטינית, מחמוד עבאס בכנס של של אש"ף ברמאללה, 23 באפריל 2025
זכויות, שוויון ושריעה: הסתירות שבטיוטת החוקה הפלסטינית החדשה

אורן שלום

ראש ממשלת ספרד, פדרו סנצ'ס, 18 במרץ 2020
ספרד משיקה מערכת למעקב אחרי "שיח שנאה" ברשתות; הימין מזהיר מפני צנזורה

צוות אפוק

נשיא לבנון, ג'וזף עון, 9 בינואר 2025
דיווחים בלבנון: ביירות נערכת לאפשרות של מגעים עקיפים עם ישראל בתיווך קפריסין

דורון פסקין

הפרקליט הצבאי הראשי, אלוף איתי אופיר
הפרקליט הצבאי הראשי החליט להורות על ביטול כתב האישום בפרשת "שדה תימן"

אורן שלום

שתפו: