השיחות בקטאר הסתיימו ללא פריצת דרך בנושא שחרור החטופים וישראל בוחנת דרכים להגברת הלחץ הצבאי על חמאס ברצועת עזה
יוני בן מנחם | 15 במרץ 2025 | חדשות | 4 דק׳
מערכת הביטחון תציג לדרג המדיני הצעות לפעילות צבאית תקיפה ברצועת עזה
בעקבות המשא ומתן התקוע על עסקת החטופים שהתקיים בקטאר, ראש הממשלה נתניהו צפוי לכנס הערב את פורום השרים המצומצם ואת ראשי מערכת הביטחון להערכת מצב לגבי המשך המשא ומתן העקיף עם חמאס והגברת הלחץ הצבאי עליו ברצועת עזה.
גורמים מדיניים מסרו כי ראשי מערכת הביטחון יציגו לפורום השרים שורה של הצעות כיצד להגביר את הפעילות הצבאית ברצועת עזה באופן הדרגתי, כלומר לדרדר את המצב הביטחוני באופן מושכל, ללא כניסה למצב של לחימה מלאה בשלב הזה. המטרה היא לאלץ את חמאס להתקדם בעסקת שחרור החטופים על פי מתווה וויטקוף.
לדבריהם, חלפו שבועיים מאז הסתיים השלב הראשון של המשא ומתן, ישראל הסכימה לבקשת ממשל טראמפ להמשיך את המשא ומתן ונמנעה מחידוש הלחימה ברצועה, אבל חמאס תוקע את המשא ומתן. כך חמאס קיבל בחינם, ללא תמורה מצידו, הארכה נוספת של הפסקת האש. ישראל מתכוונת להפסיק את השיטה הזו והיא תגבה מחירים מחמאס.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו

ישיבת הקבינט הביטחוני | צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ