בכיר חמאס, מוסא אבו מרזוק, אמר בריאיון כי "אילו הייתי יודע איזה הרס מתקפת ה-7 באוקטובר תמיט על עזה, לא הייתי תומך בה", וטען כי קיימת נכונות בחמאס לנהל משא ומתן על עתיד הנשק של הארגון בעזה
יוני בן מנחם | 25 בפברואר 2025 | חדשות | 3 דק׳
סדקים בחמאס? הארגון מיהר להתנער מדבריו של בכיר הלשכה המדינית על ה-7 באוקטובר ופירוק מנשק
בריאיון לעיתון "ניו יורק טיימס" שהתפרסם אתמול, הודה לראשונה סגן ראש חמאס בחו"ל, מוסא אבו מרזוק, כי הוא מתחרט על מתקפת הפתע של ארגון הטרור ב-7 באוקטובר. "אילו הייתי יודע איזה הרס מתקפת ה-7 באוקטובר תמיט על עזה, לא הייתי תומך בה", אמר. לדבריו, "ידיעת ההשלכות הללו הייתה הופכת תמיכה במתקפה כזו לבלתי אפשרית".
אבו מרזוק טען כי לא ידע על התוכניות הספציפיות להוציא לפועל את המתקפה ב-7 באוקטובר, אך הוא ו"מנהיגים פוליטיים" אחרים של חמאס אישרו את האסטרטגיה הכוללת של הארגון לתקוף את ישראל. "אם היה ידוע שמה שקורה יקרה, אז לא היה ה-7 באוקטובר", הוא העריך.
אבו מרזוק טען כי קיימת נכונות בתוך חמאס לנהל משא ומתן על עתיד הנשק של הארגון בעזה, דבר שמנהיגי חמאס דחו עד כה על הסף. ישראל דורשת במסגרת המשא ומתן כי סיום המלחמה יתרחש רק כאשר חמאס יפורק מכל יכולותיו הצבאיות ומנהיגיו, יוגלו לחו"ל.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו

סגן ראש הלשכה המדינית של חמאס בחו"ל, מוסא אבו מרזוק | צילום: KARIM JAAFAR/AFP via Getty Images