בחלוף 60 ימים מתחילת הסכם הפסקת האש, לבנונים רבים ניסו להגיע לאזורים בדרום המדינה למרות נוכחות כוחות צה"ל במקום. התקשורת בלבנון מדווחת על הרוגים ועשרות פצועים בעימותים שפרצו באזור
דורון פסקין | 26 בינואר 2025 | חדשות | 3 דק׳
דיווחים בלבנון: 22 הרוגים בעימותים מול חיילי צה"ל בדרום המדינה
לפי דיווחים בלבנון, עימותים אלימים פרצו היום בין לבנונים שניסו לחזור לבתיהם לבין חיילי צה"ל. על פי משרד הבריאות הלבנוני, עד כה נהרגו לפחות 22 לבנונים מאש צה"ל ועוד 124 נפצעו.
הבוקר חלפו 60 ימים מאז תחילת הסכם הפסקת האש בלבנון. לפי ההסכם, על צה"ל היה לסגת באופן מלא מדרום לבנון. עם זאת, ישראל הודיעה ביום שישי כי מאחר שלבנון אינה ממלאת אחר תנאי הפסקת האש, הנסיגה לא תושלם היום.
יו"ר הפרלמנט הלבנוני, נביה ברי, שניהל את המו"מ להפסקת האש מטעמה של לבנון, הצהיר היום כי "הקורבנות והפצועים מירי כדורים חיים של חיילי הכיבוש הישראלי לעבר אזרחים לא חמושים בעיירות מיס אל-ג'בל, חולא, כפר כילא, בליידה, עיתרון, יארון, מארון א-ראס וח'יאם (בדרום לבנון, ד"פ) מאשרים בצורה חותכת שישראל ממשיכה להפר את ריבונות לבנון ולהפר את תנאי הסכם הפסקת האש".
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו

לבנונים מתאספים מול כוחות צה"ל בכפר כילא, 26 בינואר 2025 | צילום: RABIH DAHER/AFP via Getty Images