כניסה
הרשמה לניוזלטר

חקירה של שב"כ והמשטרה חשפה שתי פרשיות טרור במעורבות קטינים תושבי המשולש. גורם בשב״כ: "החקירות חושפות תמונה מדאיגה ולפיה אזרחים ישראלים עומדים בקשר עם פעילי טרור, שותפים לאידיאולוגיה הקיצונית של פעילי הטרור וכן למטרותיהם"

אורן שלום | 6 בינואר 2025 | חדשות | 1 דק׳

כתבי אישום הוגשו נגד קטינים מאזור המשולש באשמת סיוע לפעילי טרור ותכנון פעילות טרור

פרקליטות מחוז מרכז הגישה היום כתבי אישום חמורים נגד ארבעה קטינים מאזור המשולש, בשתי חקירות נפרדות שבוצעו בשבועות האחרונים.

באחת החקירות, שב"כ ומשטרת ישראל עצרו לחקירה שלושה קטינים בחשד למעורבות בפעילות טרור, יחד עם פעילי טרור הפועלים במחנה הפליטים נור א-שמס הסמוך לטול כרם. בהודעת שב"כ והמשטרה נמסר כי החשודים הגדירו עצמם כמשויכים לארגון הג'יהאד האסלאמי, ונהגו להצטלם בעודם אוחזים את נשקיהם של הפעילים.

בחקירה עלה כי אחד מהשלושה פעל יחד עם פעילי הטרור במטרה להפריע ולשבש את פעילות הסיכול של כוחות הביטחון הפועלים במחנה. שניים מהקטינים תכננו למות "מות קדושים", בין היתר תוך כדי לחימה נגד כוחות הביטחון. הקטין השלישי עסק בסחר בתחמושת מול תושב יהודה ושומרון, עבר הדרכה בנושא ייצור מטעני חבלה וחומרי נפץ ואף הדריך בנושא קטין נוסף מאזור מגוריו, גם הוא תושב המשולש שבמרכז הארץ.

מעצר אילוסטרציה

מעצר אילוסטרציה | צילום: Chaim Goldberg/Flash90

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
צילום: אלעד מלכה, משרד הביטחון
שר הביטחון אישר עם הרמטכ"ל שורת מטרות לתקיפה באיראן ובלבנון

צוות מגזין אפוק

חיילי הדיוויזיה המוטסת ה-82 של צבא ארה"ב
הפנטגון נערך לפריסת כוחות מהדיוויזיה המוטסת ה-82 למזרח התיכון

צוות מגזין אפוק

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, והשליח למזרח התיכון סטיב ויטקוף על המטוס הנשיאותי, 7 במרץ 2026
ההצעה האמריקנית לסיום המלחמה

יוני בן מנחם

מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, 13 באוקטובר 2023
דיווח בלבנון: חיזבאללה אינו מעוניין בשלב זה במשא ומתן

דורון פסקין

המזכיר החדש של המועצה העליונה לביטחון לאומי של איראן, מוחמד בקר זולגאדר
איראן הודיעה על מינוי מחליף לעלי לאריג'אני שחוסל

דורון פסקין

השגריר האיראני, מוחמד רזא שיבאני
לבנון ביטלה את אישור המינוי של השגריר האיראני המיועד והכריזה עליו כאישיות בלתי רצויה

דורון פסקין

שתפו: