כניסה
הרשמה לניוזלטר

בתום דיון בנושא גיוס בני המגזר החרדי בהשתתפות הרמטכ"ל, רב אלוף הרצי הלוי, אישר גלנט את המלצת צה"ל להוצאת צווים נוספים

צוות מגזין אפוק | 4 בנובמבר 2024 | חדשות | 1 דק׳

גלנט אישר הוצאת 7,000 צווים נוספים לבני המגזר החרדי החל מהשבוע הקרוב

לשכת שר הביטחון הודיעה הערב כי שר הביטחון יואב גלנט קיים היום דיון בנושא גיוס בני המגזר החרדי בהשתתפות הרמטכ"ל, רב אלוף הרצי הלוי, סגן הרמטכ"ל אלוף אמיר ברעם, ראש אכ״א אלוף יניב עשור והפצ״רית אלופה יפעת תומר ירושלמי. במהלך הדיון הציגו גורמי המקצוע בצה״ל את סיכום נתוני הפעימה הראשונה והפקת הלקחים מהיקף ההתייצבות ל-3,000 הצווים הראשונים שנשלחו.

בתום הדיון, אישר גלנט את המלצת צה"ל להוצאת 7,000 צווים נוספים לתהליכי מיון והערכה (צו ראשון) של מלש״בים מהמגזר החרדי כבר במהלך הפעימה הקרובה שצפויה לצאת לדרך בימים הקרובים. מלשכת שר הביטחון נמסר כי הגדלת כמות הצווים נועדה לעמוד ביעד שנקבע לגיוס.

כמו כן הנחה שר הביטחון כי במקביל יש להמשיך ולקדם בצה"ל ובמשרד הביטחון את סיכום "ועדת שקדי" כפי שאושר על ידי שר הביטחון והרמטכ"ל מתוך מטרה להצליח לשלב חרדים בתפקידים משמעותיים תוך שמירה על אורח חייהם.

חרדים בלשכת הגיוס בתל השומר, 23 באוקטובר 2023

חרדים בלשכת הגיוס בתל השומר, 23 באוקטובר 2023 | צילום: Avshalom Sassoni/Flash90

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
שגריר ארה"ב לשעבר לענייני חופש דת בין-לאומי, סם בראונבק, 2 בפברואר 2026
שגריר ארה"ב לשעבר לענייני חופש דת: קצירת האיברים שמבצעת המפלגה הקומוניסטית בסין "מערערת את הלגיטימיות של המשטר"

אורן שלום

סיף אל-אסלאם קדאפי
בנו של קדאפי חוסל בלוב; מדוע זה מעניין את אירופה?

דורון פסקין

השליח האמריקני, סטיב ויטקוף; שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י
ויטקוף ועראקצ'י צפויים להיפגש; בישראל עוקבים בדריכות

יוני בן מנחם

חיילי צה"ל פועלים ברצועת עזה, 30 באוקטובר 2025
קצין במילואים נפצע קשה מירי מחבלים ברצועת עזה

צוות מגזין אפוק

ראש ממשלת ספרד, פדרון סנצ'ס, 18 בספטמבר 2025
ממשלת ספרד מקדמת תוכנית שתעניק מעמד חוקי לכחצי מיליון מהגרים

דורון פסקין

ראש ממשלת לבנון, נוואף סלאם, 3 בדצמבר 2025
ראש ממשלת לבנון: "לראשונה מאז 1969 המדינה כופה שליטה מבצעית מלאה בדרום המדינה"

דורון פסקין

שתפו: