כניסה
הרשמה לניוזלטר

ד"ר אודי לוי, לשעבר ראש יחידת "צלצל" ללוחמה כלכלית של המוסד, מסביר על חשיבות הפגיעה במוסדות כלכליים של חיזבאללה ומה צריכים להיות הצעדים הבאים של ישראל. "אם אתה שואל אותי, לא באמת פגענו בכסף של הבנק; אם יפציצו את מחסני הכסף מתחת לבית החולים אל-סחאל – זו תהיה ליגה אחרת"

יובל גומא | 22 באוקטובר 2024 | חדשות | 6 דק׳

האם תקיפת הבנק של חיזבאללה אכן פגעה בארגון?

ב-20 באוקטובר ביצע חיל האוויר סדרת תקיפות שכוונו נגד סניפי בנק קרד אל-חסן, "ההלוואה הטובה", ברחבי לבנון. לדברי ד"ר אודי לוי, לשעבר ראש יחידת "צלצל" ללוחמה כלכלית של המוסד, מדובר בפגיעה שמעבירה מסר חשוב, אבל לא די בכך.

"מדובר במוסד הפיננסי המרכזי של חיזבאללה", מסביר לוי. "הוא לא באמת בנק במובן שאנחנו מכירים. אין לו יכולת לתקשר עם בנקים אחרים בעולם, ולכן הוא לא יכול להעביר או לקבל כסף מחו''ל. מה שהוא כן יכול זה לפתוח חשבונות בבנקים לבנוניים, ובכך לעקוף את הסנקציות ולבצע העברות למוסדות בחו''ל. במרוצת השנים, כ-400,000 אזרחים לבנונים, לאו דווקא מקרב האוכלוסייה השיעית, פתחו חשבונות בבנק. הם קיבלו הלוואות בריבית של אפס אחוז, ובתמורה הפקידו בבנק משכונים – בעיקר זהב".

האזרחים מקבלים הלוואות תמורת זהב?

סניף בעלבכ של בנק קרד אל-חסן, לאחר התקיפה הישראלית, 20 באוקטובר 2024

סניף בעלבכ של בנק קרד אל-חסן, לאחר התקיפה הישראלית, 20 באוקטובר 2024 | שימוש לפי סעיף 27א'

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
סמל ליאם בן חמו ז"ל
לוחם בחטיבת גולני נהרג בדרום לבנון

צוות מגזין אפוק

המנהיג העליון של איראן, מוג'תבא ח'מינאי
מוג'תבא ח'מינאי: "עתיד המפרץ – ללא אמריקה"

דורון פסקין

נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, 16 באפריל 2026
זלנסקי: אוקראינה תומכת בהפסקת אש ארוכת טווח עם רוסיה

דורון פסקין

המשטרה הבריטית בזירת האירוע, 29 באפריל 2026 | צילום: JUSTIN TALLIS / AFP via Getty Images
החשוד בפיגוע נגד שני היהודים בלונדון: אזרח בריטי בן 45, יליד סומליה

דורון פסקין

מפעל נפט באי ח'ארג באיראן, 12 במרץ 2017
הנפט מזנק לרמתו הגבוהה ביותר מאז 2022

דורון פסקין

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, נשיא לבנון, ג'וזף עאון
פרשנים בלבנון מזהירים מפני פגישה של עאון עם נתניהו

יוני בן מנחם

שתפו: