כניסה
הרשמה לניוזלטר

ראש ממשלת לבנון הגיב לדברים שאמר יו"ר הפרלמנט האיראני בריאיון. מיקאתי: "נושא המשא ומתן ליישום החלטה בין-לאומית מס' 1701 מנוהל על ידי מדינת לבנון, וכולם נדרשים לתמוך בה בכיוון זה. לא לשאוף ליצור אפוטרופסות חדשה"

דורון פסקין | 18 באוקטובר 2024 | חדשות | 1 דק׳

יו"ר הפרלמנט האיראני: טהראן תהיה מוכנה לנהל מו"מ עם צרפת על יישום החלטה 1701; מיקאתי: התערבות בוטה בענייני לבנון

ראש ממשלת לבנון הזמני, נג'יב מיקאתי, הביע היום את הפתעתו מהצהרתו של יו"ר הפרלמנט האיראני, מוחמד באקר קליבאף, כי טהראן מוכנה לנהל מו"מ עם צרפת בנוגע ליישום החלטת מועצת הביטחון של האו"ם 1701.

בדברים שצוטטו בשמו של מיקאתי בסוכנות הידיעות הרשמית של לבנון, הוא אמר: "אנו מופתעים מהעמדה הזו, המהווה התערבות בוטה בענייני לבנון, וניסיון לבסס אפוטרופסות בלתי מתקבלת על הדעת על לבנון. הודענו לשר החוץ האיראני וליו"ר הפרלמנט האיראני במהלך ביקוריהם האחרונים בלבנון על ההכרח בהבנת המצב הלבנוני, במיוחד מכיוון שלבנון נתונה לתוקפנות ישראלית חסרת תקדים, ואנו עובדים עם כל ידידי לבנון, כולל צרפת, כדי ללחוץ על ישראל להפסיק את האש".

מיקאתי המשיך: "נושא המשא ומתן ליישום החלטה בין-לאומית מס' 1701 מנוהל על ידי מדינת לבנון, וכולם נדרשים לתמוך בה בכיוון זה. לא לשאוף ליצור אפוטרופסות חדשה הנדחית על ידי כל שיקול לאומי וריבוני".

יו״ר הפרלמנט האיראני מוחמד באקר קליבאף וראש ממשלת לבנון הזמני, נג'יב מיקאתי

יו״ר הפרלמנט האיראני מוחמד באקר קליבאף וראש ממשלת לבנון הזמני, נג'יב מיקאתי | צילום: ANWAR AMRO/AFP via Getty Images, SEPEHR/Middle East Images/AFP via Getty Images)

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא סומליה, חסן שייח' מחמוד, 29 במאי 2023
נשיא סומליה: "לא נאפשר הקמה של בסיס ישראלי בסומלילנד; ניאבק בהתאם ליכולתנו"

דורון פסקין

חיילים איראנים במצעד בטהראן, 17 באפריל 2024
מאמר שפורסם באיראן קורא לאחד את הצבא עם משמרות המהפכה – מדוע?

דורון פסקין

שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י, 7 בפברואר 2026
שר החוץ האיראני: "איננו מוכנים לוותר על זכות ההעשרה גם במחיר מלחמה"

דורון פסקין

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ונשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 29 בספטמבר 2025
פגישת נתניהו-טראמפ – מה על הפרק?

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, וראש הממשלה, בנימין נתניהו, 7 באפריל 2025
נתניהו וטראמפ צפויים להיפגש השבוע בוושינגטון

אורן שלום

נשיא ארה״ב דונלד טראמפ
טראמפ: אם לא יושג הסכם עם איראן, "ההשלכות יהיו חמורות מאוד"

דורון פסקין

שתפו: