כניסה
הרשמה לניוזלטר

ארה"ב הבהירה לישראל כי היא מתנגדת לתקיפת אתרי הגרעין ומתקני הנפט האיראניים, אך לא קיבלה הבטחה מישראל בנוגע לכך. גורמים ביטחוניים בכירים אומרים כי איראן חושדת שכל הפרסומים על יעדי התקיפה הישראלית הם הטעיה וישראל תתקוף את מתקני הגרעין שלה

יוני בן מנחם | 14 באוקטובר 2024 | חדשות | 3 דק׳

החשש באיראן ממלכודת ישראלית

ישראל ככל הנראה לא קבעה עדיין את עיתוי ההתקפה על איראן, אבל ההנהגה האיראנית בלחץ. היא מבינה כי אי אפשר לבטל את ההתקפה, והיא מנסה לצמצם את ממדיה באמצעות הדלפות לאמצעי התקשורת, שלפיהן אם ההתקפה הישראלית לא תהיה גדולה יתר על המידה, ייתכן שהיא תכיל אותה ולא תגיב נגד ישראל. כך אומרים גורמי ביטחון בכירים.

אותם גורמים מציינים כי איראן חוששת ממלכודת ישראלית. היא חושדת כי כל הפרסומים והספקולציות על יעדי ההתקפה הישראלית באיראן הם הטעיה והונאה, וכי ישראל מתכננת לנצל את ההזדמנות ההיסטורית שבה יש לה לגיטימציה בין-לאומית, בעקבות מתקפת הטילים האיראנית עליה, כדי לתקוף את מתקני הגרעין העיקריים שלה.

פרשנים במדינות ערב אומרים כי אין להוציא מכלל אפשרות שישראל גם מטעה את וושינגטון, וכי ראש הממשלה בנימין נתניהו לא נתן לנשיא ארה"ב ג'ו ביידן בשיחת הטלפון האחרונה ביניהם שום התחייבות מפורשת שישראל תימנע מתקיפת אתרי הגרעין האיראניים או מתקני תעשיית הנפט.

מטוסי F-15 ישראלים

מטוסי F-15 ישראלים | צילום: JACK GUEZ/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 30 בינואר 2026
טראמפ: "ח'מינאי צריך להיות מאוד מודאג"

דורון פסקין

שגריר ארה"ב לשעבר לענייני חופש דת בין-לאומי, סם בראונבק, 2 בפברואר 2026
שגריר ארה"ב לשעבר לענייני חופש דת: קצירת האיברים שמבצעת המפלגה הקומוניסטית בסין "מערערת את הלגיטימיות של המשטר"

אורן שלום

סיף אל-אסלאם קדאפי
בנו של קדאפי חוסל בלוב; מדוע זה מעניין את אירופה?

דורון פסקין

השליח האמריקני, סטיב ויטקוף; שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י
ויטקוף ועראקצ'י צפויים להיפגש; בישראל עוקבים בדריכות

יוני בן מנחם

חיילי צה"ל פועלים ברצועת עזה, 30 באוקטובר 2025
קצין במילואים נפצע קשה מירי מחבלים ברצועת עזה

צוות מגזין אפוק

ראש ממשלת ספרד, פדרון סנצ'ס, 18 בספטמבר 2025
ממשלת ספרד מקדמת תוכנית שתעניק מעמד חוקי לכחצי מיליון מהגרים

דורון פסקין

שתפו: