כניסה
הרשמה לניוזלטר

על פי הדיווח באלאח'בר מיליציית גדודי חיזבאללה גם מאיימת לתקוף את ישראל אם זו תתקוף בשטח עיראק

צוות מגזין אפוק | 3 באוקטובר 2024 | חדשות | 1 דק׳

דיווח: מיליציה פרו איראנית בעיראק מאיימת לתקוף בסיסים אמריקנים במידה וארה"ב תסייע לישראל לתקוף באיראן

גורמים במיליציה הפרו איראנית בעיראק, "גדודי חיזבאללה", מסרו לעיתון אלאח'באר הלבנוני כי במקרה שישראל תתקוף באיראן בסיוע אמריקני, בסיסיה הצבאיים של ארה"ב בעיראק יותקפו בטילים.

לפי הגורמים הללו, יש בידיהם מידע כי ארה"ב העבירה לישראל "מודיעין מלא על מנהיגינו ובסיסינו ולכן ממשלת עיראק חייבת להתייחס לנושא". בגדודי חיזבאללה איימו כי אם ישראל תתקוף בשטח עיראק, התגובה תהיה באמצעות "טילים מתקדמים" לעבר "מטרות אסטרטגיות" בשטח ישראל.

זו אינה הפעם הראשונה בה נשמע איום מהמיליציות הפרו איראניות בעיראק. לפני כשבועיים, בטרם חיסול נסראללה ולאחר שהחלו גלי הפיצוצים וחיסולי בכירי חיזבאללה בלבנון, שיגר אבו אלאא' אלווילאי, מזכ"ל מיליציית "סייד אלשוהדאא" בעיראק, איגרת לנסראללה בה הוא הביע נכונות לשלוח "זרם אנושי של עיראקים שיציפו את גבולות לבנון והשוחות שלה", כדי לסייע במלחמה נגד ישראל. הוא כתב באיגרת: "אם תאבדו אלף שאהידים, נשלח לכם מאה אלף גיבורים. ההתנגדות שלנו, הנשק שלנו והכסף שלנו ורוח החיילים עומדים לפקודתך".

מחבלי מיליציית גדודי חיזבאללה בעיראק | שימוש לפי סעיף 27א'

מחבלי מיליציית גדודי חיזבאללה בעיראק | שימוש לפי סעיף 27א'

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, ונשיא סוריה אחמד א-שרע
מהי המשמעות של ביטול "חוק קיסר" עבור סוריה?

צוות מגזין אפוק

כוחות משטרה באוניברסיטת בראון שברוד איילנד, 14 בדצמבר 2025
החשוד ברצח מדען הגרעין בביתו וברצח הסטודנטים באוניברסיטת בראון אותר ללא רוח חיים

דורון פסקין

רצועת עזה, 11 באוקטובר 2025
דיווח: חמאס הצליח לחדש את תשלום המשכורות באופן חלקי

יוני בן מנחם

רכב משטרה
כתב אישום הוגש נגד אזרח רוסי השוהה בישראל בגין ריגול עבור איראן

אורן שלום

בניין הקרמלין במוסקבה, 2 בדצמבר 2025
מדוע רובל חזק מדאיג את הקרמלין? | פרשנות

דורון פסקין

בית הדין הפלילי הבין-לאומי (ICC) בהאג, 8 במרץ 2024
ארה"ב הטילה סנקציות על שופטים בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג

דורון פסקין

שתפו: