ערב הגאלה של אפוק הותיר חותם בהמוני האנשים שמילאו את היכל התרבות בתל אביב. פרופ' קרסו: "חוויתי שעתיים-שלוש של אסקפיזם, של ניצוצות של אור מכיוונים שונים, של אנשים שונים ומחשבות שונות"
צוות מגזין אפוק | 20 בספטמבר 2024 | חדשות | 5 דק׳
"התקווה היא כמו ציפור, שמרגישה את בואו הקרב של האור ושרה, למרות שבחוץ עדיין חשוך"
היכל התרבות בתל אביב היה מלא ביום ראשון האחרון בערב הגאלה של אפוק. על רקע התקופה המאתגרת במדינה, כ-2400 אנשים עצרו לערב אחד כדי להעמיק, לחשוב ולקבל תוכן מרחיב דעת ומעורר מחשבה.
דור לוינטר, מנכ״ל מגזין אפוק, הנחה את האירוע. בפתיחת דבריו ביקש להודות לחיילי הסדיר והמילואים, אנשי כוחות הביטחון, הרפואה וההצלה ששירתו וסייעו במהלך המלחמה, כמו גם לאימהות שנשארו בבית עם הילדים בזמן שהחיילים בחזית, והזמין את הקהל להצטרף אליו לסבב מחיאות כפיים לאות הוקרה עבורם.

מנכ״ל מגזין אפוק דור לוינטר | צילום: גיל רובינשטיין
לאחר מכן המשיך: "היכולת להקריב מעצמך ואפילו לסכן את חייך, לא עבור אינטרסים אישיים אלא עבור אחרים – על מה היא מבוססת, בסופו של דבר? על ערכים. ערכים אוניברסליים מסורתיים. ערכים כמו אמת, חברות, אמונה, טוב לב, יושרה ואומץ – אותם ערכים אוניברסליים שמשותפים לכולנו.
"אלו גם הערכים שמובילים את העשייה שלנו באפוק, בין אם בצד העסקי, ובין אם בתוכן שאנחנו מייצרים. אנחנו מאמינים שהאדם הוא כמו מכל. הוא אוסף לתוכו את התוכן שהוא צורך ונחשף אליו, והתוכן הזה מעצב לו את המחשבה וההתנהגות.
"לכן דווקא היום, עם כל הגירויים, ב'עידן המובייל' שנכנס ויוצא מהכיס בכל רגע, וה'פאסט פוד' של הרשתות החברתיות – אותם אנשים שבוחרים במודע ללכת נגד הזרם הזה, ולמלא את עצמם בתוכן איכותי, שמבוסס על ערכים של מוסר, הם אנשים יוצאי דופן – אנשים שבוחרים בסופו של דבר בערכים. ועל כך אנחנו רוצים להודות לכם, שבאתם לכאן היום, ולומר לכם תודה על האמון שאתם נותנים באפוק. אנחנו מתחייבים לתת לכם את כל הלב בחזרה".
***
הירשמו עכשיו לאירוע הקרוב שיתקיים ב-19/5/25. להרשמה לחצו על התמונה למטה.
***
במהלך הערב, שמונה מרצים עלו לבמה והעניקו הרצאות על הערכים, הכלים והמהלכים שמובילים את חיינו: השחקן והיוצר הבין-לאומי, ליאור רז ("פאודה"); מדריכת ההורים ואשת התקשורת בתחום המשפחה, עינת נתן; המרצה הבין-לאומי והחוקר הרב תחומי, ד"ר חיים שפירא; איש התקשורת עמית סגל; המומחה לניהול וחשיבה יצירתית, ד"ר אייל דורון; הפסנתרנית הבין-לאומית ד"ר אורית וולף; הפרשן לענייני צבא, ביטחון וטכנולוגיות צבאיות, ד"ר אייל פינקו; וזמרת הסופרן שני אושרי, בליווי נגנית העוד מרינה טושיץ'.

איש התקשורת עמית סגל | צילום: גיל רובינשטיין

הפסנתרנית הבין-לאומית ד"ר אורית וולף | צילום: גיל רובינשטיין
רבים בקהל סיפרו על החוויה שלהם בערב הגאלה. פרופ' רפי קרסו סיפר: "האירוע היה מרתק. המרצים הם מרצים מצוינים, הארגון היה נהדר. החוויה כולה הייתה חוויה אינטלקטואלית. חוויה גם מצחיקה גם משעשעת, גם מוסיקלית, גם תרבותית. כלומר שילוב כמו 'מגזין אפוק', הכול מהכול ברמה גבוהה.
"שיניתי את הלו"ז כדי להגיע לאירוע. אני שמח שהגעתי אליו. חוויתי שעתיים-שלוש של אסקפיזם, של ניצוצות של אור מכיוונים שונים, של אנשים שונים ומחשבות שונות – הייתה חוויה. אני הרגשתי, אני לא חשבתי. שמעתי, הבנתי, נהניתי אבל מכל החוויה ומהכול, עם מוסיקה יפה, עם אנשים יפים, עם אנשים חכמים – כיף".
אורן נחמיה, מנהל השירות לאומי אזרחי במשרד לביטחון לאומי, סיפר: "האירוע הזה של אפוק נותן לנו קצת זמן של השראה, תקווה ואמונה עם הרצאות מעשירות ותוכן מעניין. אני מזמין את כל מי שרואה וצופה בנו להתחבר לאפוק. אני לוקח קצת זמן לעצמי. עם כל הכאוס הזה שאנחנו נמצאים בו בשנה האחרונה, זה ממש לפנק את עצמי בתוכן מרחיב דעת, להעשיר את עצמי. אני יוצא מכאן עם תקווה ועם מחשבות על איך מסתכלים קדימה".

הקהל בערב הגאלה של אפוק | צילום: גיל רובינשטיין
"אני ממש מעריכה את הטוב הזה שאתם מביאים. זה לא מובן מאליו", שיתפה לימור שדה, סמנכ״לית שיווק ומכירות בבית השקעות גביש פיננסים. היא הוסיפה: "התרגשתי. המון השראה. המון אנרגיות טובות. שק של מצב רוח טוב, וכל כך הרבה דברים שאין לנו בתקופה הזאת. אנחנו בתקופת יאוש כזאת, ובאמת נתתם לי המון כוחות ואנרגיות להמשיך להילחם למען משהו טוב יותר שמגיע לנו".
אבי ניר, מנכ"ל אופק מאיר נכסים, אמר: "היה 'ואוו'. היה מעניין. היה מרתק. היה מרשים. 'ערב מהסרטים קראנו לזה'".
עדנה יהודאי, מנכ״לית יחד שירות וסיעוד, סיפרה על הייחודיות של ההרצאות כפי שהיא חוותה אותן: ״אני חושבת שאיך שהגישו את ההרצאות, התוכן של ההרצאה… להכניס ב-15 דקות כל כך הרבה תוכן, זה פשוט הדהים אותי. רציתי עוד ועוד, זה היה מאוד ארוך ולא התעייפתי".

המומחה לניהול וחשיבה יצירתית, ד"ר אייל דורון | צילום: גיל רובנישטיין
רזי יופה, מתחום מיזוג ורכישות בחברת Ernst and Young, תיאר בהתלהבות: "הערב מקסים. נעים. תענוג. גם התוכן וגם המרצים. חיכיתי לערב הזה המון המון זמן. איך שראיתי את הגאלה מתפרסמת, אמרתי לבת הזוג שלי שהולכים ושהולך להיות מטורף. שאפו. מוריד בפניכם את הכובע. ערב מקסים. מטורף".
חן שמש, עצמאי, סיפר על המאמץ הרב שעשה כדי להגיע לערב הגאלה של אפוק: "לא נתקלתי עדיין בערב כזה. ההרצאות, כמעט כולן, דיברו ונגעו במקומות מבפנים, שלפעמים אני לא יודע איך להסביר את זה. אני רוצה שיעשו את האירוע הזה פעמיים-שלוש בשנה ולא רק פעם בשנה. באנו מחיפה במיוחד בשביל זה. שווה כל שנייה. כל שקל. מדהים".
ד״ר מתן אורן, חוקר באוניברסיטת אריאל, תיאר את החוויה שלו מהתוכן: "היה מדהים. הרצאות מצוינות אחת אחת. אני חושב שכל אחד הביא משהו אחר. הביאו מרצים ממגוון תחומים, וכל אחד נתן bottom line מאוד מאוד חזק. סיפור מאוד מאוד חזק. מרצים טובים מאוד. סך הכול ממש נהניתי".
איל לוינטר, העורך הראשי של מגזין אפוק, אמר בסיום האירוע: "מרגש לפגוש את הקהל של אפוק פנים אל פנים. אני מחכה לאירועים הבאים".
זמרת הסופרן שני אושרי ביקשה לפני ביצוע אחד השירים להקדיש את דבריה לתפילה: "אני רוצה להקדיש את השיר הבא לתפילה, להחזרת החטופים שלנו, לשמירה על החיילים וכוחות הביטחון, שהשמיים ישמרו עלינו, ועל כל עם ישראל, ושנהיה מאוחדים עם תקווה, עם סובלנות, ועם אמונה".

זמרת הסופרן שני אושרי | צילום: גיל רובינשטיין
לאחר מכן היא הוסיפה: "יש אנשים שעשויים לחשוב שהערב הזה הוא קצת דיסוננס, בשעה כה אפלה. אבל הערב הזה למעשה עוסק בתקווה. כי התקווה היא כמו ציפור, שמרגישה את בואו הקרב של האור ושרה, למרות שבחוץ עדיין חשוך".
***
הירשמו עכשיו לאירוע הקרוב שיתקיים ב-19/5/25. להרשמה לחצו על התמונה למטה.
"אירוע הגאלה של אפוק" בהיכל התרבות ת״א | צילום: גיל רובנישטיין
תוכן נוסף עבורך
-
טראמפ באיגרת רשמית להרצוג: "קורא לחנון את נתניהו; אני מאמין שהתיק נגדו הוא תביעה פוליטית בלתי מוצדקת"
אורן שלום | 13:02 | 12.11.25
-
א-שרע: "אנחנו נמצאים במו"מ ישיר עם ישראל; ישראל חייבת לסגת לגבולות שלפני ה-8 בדצמבר 2024"
דורון פסקין | 10:23 | 12.11.25
-
שר הביטחון החליט על סגירת תחנת הרדיו הצבאית גלי צה"ל
אורן שלום | 09:35 | 12.11.25
-
עדיין אין מענה לנושא פירוק חמאס מנשקו; ארה"ב ממשיכה לנסות לקדם את התוכנית
יוני בן מנחם | 09:16 | 12.11.25
-
אולם קונצרטים מפורסם באמסטרדם ביטל קונצרט חנוכה בשל השתתפות החזן הצבאי הראשי של צה"ל
דורון פסקין | 21:10 | 11.11.25
