כניסה
הרשמה לניוזלטר

נשיא אוקראינה זלנסקי ומשרד ההגנה האוקראיני הודיעו כי שני טילים בליסטיים שנורו מרוסיה פגעו בשטח מוסד חינוכי בפולטבה שבמזרח אוקראינה וגרמו לעשרות הרוגים

דורון פסקין | 3 בספטמבר 2024 | חדשות | 2 דק׳

זלנסקי: לפחות 41 הרוגים במתקפת טילים בליסטים רוסית

נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי הצהיר היום כי לפחות 41 אוקראינים נהרגו במתקפת טילים רוסית בפולטבה שבמזרח אוקראינה.

בסרטון שפרסם בערוץ הטלגרם שלו אמר זלנסקי: "התקבלו דיווחים ראשוניים על התקיפה הרוסית בפולטבה. לפי המידע הקיים כרגע, שני טילים בליסטיים פגעו בשטח מוסד חינוכי ובית החולים הסמוך לו. אחד מבנייני המכון לתקשורת נהרס חלקית. אנשים מצאו את עצמם מתחת להריסות. רבים ניצלו, אבל יותר מ-180 בני אדם נפצעו. לרוע המזל, רבים מתו. נכון לעכשיו, ידוע על 41 בני אדם שמתו. תנחומיי לכל קרובי המשפחה והחברים.

"הוריתי על חקירה מלאה ומהירה של כל הנסיבות אודות מה שקרה. כל השירותים הדרושים מעורבים במבצע החילוץ. אני אסיר תודה לכל מי שמהדקות הראשונות לאחר שנפגע עוזר לאנשים שמצילים חיים. החלאה הרוסית תשלם ללא ספק על התקיפה הזו. אנו ממשיכים להפציר בכל אחד בעולם שיש לו את הכוח לעצור את הטרור הזה: אוקראינה צריכה מערכות הגנה אוויריות וטילים עכשיו, לא שיישבו במחסן. תקיפות ארוכות טווח שיכולות להגן עלינו מהטרור הרוסי נחוצות כעת, לא אחר כך. כל יום של עיכוב, למרבה הצער, פירושו יותר חיים אבודים. ייזכרו לנצח כל מי שרוסיה נטלה את חייהם".

נשיא רוסיה וולודימיר זלנסקי, 27 באוגוסט 2024

נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי, 27 באוגוסט 2024 | צילום: SERGEI CHUZAVKOV/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
המנהיג העליון החדש של איראן, מוג'תבא ח'מינאי
בכיר איראני טוען: "מוג'תבא ח'מינאי נמצא בבריאות מלאה"

דורון פסקין

נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין
רוסיה טוענת כי אוקראינה הפרה את הפסקת האש

דורון פסקין

יו''ר מפלגת רפורמה לבריטניה, נייג'ל פרג', 8 במאי 2026
הבחירות המקומיות בבריטניה – מכה קשה ללייבור; הצלחה למפלגה של נייג'ל פרג'

דורון פסקין

מזכיר המדינה האמריקאי מרקו רוביו, נשיא ארה״ב דונלד טראמפ ושר ההגנה פיט הגסת' בבית הלבן, וושינגטון די.סי., 26 במרץ 2026.
המגעים בין ארה"ב לאיראן נמשכים; גורמים מדיניים מעריכים: הפערים עדיין גדולים

יוני בן מנחם

כוחות ארה"ב בסמוך למצר הורמוז, 20 באפריל 2026
חילופי אש הלילה במצר הורמוז; איראן וארה"ב מציגות גרסאות שונות

דורון פסקין

ספינת התיירים MV Hondius, בה אירעה התפרצות ההנטה-וירוס, 3 במאי 2026
התפרצות של הנטה-וירוס התגלתה על ספינת תיירים שיצאה מארגנטינה

דורון פסקין

שתפו: