כניסה
הרשמה לניוזלטר

לטענת אותם גורמים, נשיא טורקיה נועד עם בניו של הנייה ודחה את בקשתם להורות לבנקים בארצו להעביר לרשות המשפחה את כספו של אביהם – סכום עתק של כשלושה מיליארד דולר. הסיבה לכך אינה ברורה

יוני בן מנחם | 20 באוגוסט 2024 | חדשות | 4 דק׳

גורמים בפת"ח ברצועת עזה טוענים שארדואן מסרב לשחרר את הכספים של אסמאעיל הנייה

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן אירח ב-11 באוגוסט במעונו את עבד אלסלאם וחמאם הנייה, בניו של ראש הלשכה המדינית של חמאס אסמעיל הנייה, שחוסל בחודש שעבר בטהראן. התקשורת הטורקית דיווחה כי במהלך הפגישה באיסטנבול, ארדואן הביע את תנחומיו לבניו של הנייה על מות אביהם. בפגישה השתתפו גם ראש המודיעין הטורקי אברהים קאלין, והיועץ הראשי של הנשיא, ספר טוראן.

גורמים בתנועת פת"ח ברצועה מסרו כי בפגישה דרשו בניו של הנייה מארדואן להפשיר את הכספים של אביהם שמוחזקים בחשבונות בנקים בטורקיה, ושלטענתם הם בעיקרם כספים של המשפחה שהושגו בפעילות חוקית עסקית, ולא כספים של תנועת חמאס. מדובר בסכום של כשלושה מיליארד דולרים. על פי אותם גורמים, ארדואן סירב בתוקף לבקשה, וכעת שוקלים בניו של הנייה כיצד לפעול כדי לשים יד על הכספים האלה.

בטורקיה מתגורר גם זאהר אלג'בארין, ראש הזרוע הצבאית של חמאס ביהודה ושומרון ומי שנחשב ל"מוח הפיננסי" של חמאס, שהנייה היה בקשר הדוק עמו גם בנושא השקעות ועסקים. אולם לא ברורה עמדתו בנושא המחלוקת של ארדואן עם בניו של הנייה.

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן, 11 ביולי 2024

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן, 11 ביולי 2024 | צילום: Kent Nishimura/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
שגריר ארה"ב לשעבר לענייני חופש דת בין-לאומי, סם בראונבק, 2 בפברואר 2026
שגריר ארה"ב לשעבר לענייני חופש דת: קצירת האיברים שמבצעת המפלגה הקומוניסטית בסין "מערערת את הלגיטימיות של המשטר"

אורן שלום

סיף אל-אסלאם קדאפי
בנו של קדאפי חוסל בלוב; מדוע זה מעניין את אירופה?

דורון פסקין

השליח האמריקני, סטיב ויטקוף; שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י
ויטקוף ועראקצ'י צפויים להיפגש; בישראל עוקבים בדריכות

יוני בן מנחם

חיילי צה"ל פועלים ברצועת עזה, 30 באוקטובר 2025
קצין במילואים נפצע קשה מירי מחבלים ברצועת עזה

צוות מגזין אפוק

ראש ממשלת ספרד, פדרון סנצ'ס, 18 בספטמבר 2025
ממשלת ספרד מקדמת תוכנית שתעניק מעמד חוקי לכחצי מיליון מהגרים

דורון פסקין

ראש ממשלת לבנון, נוואף סלאם, 3 בדצמבר 2025
ראש ממשלת לבנון: "לראשונה מאז 1969 המדינה כופה שליטה מבצעית מלאה בדרום המדינה"

דורון פסקין

שתפו: