כניסה
הרשמה לניוזלטר

דוח מחקר חדש של מכון NCRI וחוקרים באוניברסיטת ראטגרס בניו ג’רזי טוען כי האלגוריתם של טיקטוק מוביל להופעת “שינויים משמעותיים בעמדות המשתמשים כלפי סין, במיוחד בקרב משתמשים כבדים של טיקטוק, מה שמעיד על אינדוקטרינציה מוצלחת”

קרן זריהן | 15 באוגוסט 2024 | חדשות | 5 דק׳

מכון מחקר בארה"ב: האלגוריתם של טיקטוק מדכא באופן פעיל ביקורת על המשטר הסיני

אפליקציית טיקטוק מגבירה באופן עקבי תוכן התומך במפלגה הקומוניסטית הסינית (המק"ס) ומדכאת נרטיבים נגד המק"ס, כך על פי דוח חדש של מכון המחקר NCRI וחוקרים באוניברסיטת ראטגרס בניו ג'רזי. מכון NCRI מתמקד בחקר והבנה של התפשטות תכנים זדוניים ברשתות החברתיות ובאינטרנט.

הדוח פורסם ב-8 באוגוסט באתר NCRI תחת הכותרת: "מתקפת הקסם הדיגיטלי של המפלגה הקומוניסטית הסינית: כיצד אלגוריתם החיפוש של טיקטוק ורשתות השפעה פרו-סיניות [מבצעים] אינדוקטרינציה למשתמשי GenZ בארה"ב".

החוקרים מצאו, לדבריהם, כי חלק גדול מהתוכן הפרו-סיני שטיקטוק מקדמת מגיע מ"גורמים הקשורים במדינה [הסינית], כולל כלי תקשורת ומשפיענים", וכי התוכן מוביל להופעת "שינויים משמעותיים בעמדות המשתמשים כלפי סין, במיוחד בקרב משתמשים כבדים של טיקטוק, מה שמעיד על אינדוקטרינציה מוצלחת". דבר שהתגלה באמצעות סקר שנערך בקרב יותר מ-1,000 משתמשים (עוד על כך בהמשך).

צילום: Olivier Douliery/AFP via Getty Images)

לוגו של טיקטוק מוצג על מסך של אייפון על רקע דגל ארצות הברית | צילום: Olivier Douliery/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא לבנון, ג'וזף עאון
נשיא לבנון עם חידוש השיחות עם ישראל: "לא נקבל אלא את סיום הכיבוש"

דורון פסקין

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 22 ביוני 2026
טראמפ: "איראן הסכימה לפיקוח גרעיני ברמה הגבוהה ביותר; אם לא היו מסכימים, לא היה מתקיים כל משא ומתן נוסף"

אורן שלום

כוחות צה"ל בגבול לבנון, 18 ביוני 2026
צה"ל ירה לעבר מחבלים שהתקרבו לכוחות; חיזבאללה טוען: הפרה של הפסקת האש

צוות מגזין אפוק

דובר משרד החוץ האיראני, אסמאעיל בקאא'י, 28 באוקטובר 2024
דובר משרד החוץ האיראני: אין תוכנית לאפשר לפקחי סבא"א לבקר במתקני הגרעין שנפגעו

אורן שלום

כוחות צה״ל בגבול לבנון, 15 במרץ 2026
בישראל מזהירים: הצעדים של ארה"ב מעניקים לאיראן דריסת רגל בלבנון

יוני בן מנחם

שגריר ישראל בארה"ב, יחיאל לייטר, ראש הסגל של מחלקת המדינה, דניאל הולר, שגריר ארה"ב בלבנון, מישל עיסא, ושגרירת לבנון בארה"ב, נאדה חמאדה, בפגישה בין משלחות ישראל ולבנון בוושינגטון, 3 ביוני 2026
על רקע ההבנות בין ארה"ב לאיראן: המשא ומתן בין ישראל ללבנון יתחדש היום בוושינגטון

יוני בן מנחם

שתפו: