כניסה
הרשמה לניוזלטר

בריאיון לתקשורת הרוסית אמר רפאל גרוסי כי “אף אחד לא מיישם” או “עוקב אחרי” הסכם הגרעין. גרוסי גם טען כי לשותפות של רוסיה עם איראן יש תפקיד חיוני: “רוסיה ממלאת תפקיד חשוב מאוד בדיפלומטיה הזו, בניסיון לשמור על התוכנית האיראנית למטרות שלום”

דורון פסקין | 18 ביוני 2024 | חדשות | 3 דק׳

ראש סבא"א: להסכם הגרעין עם איראן אין כיום שום משמעות

ראש הסוכנות הבין-לאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א), רפאל גרוסי, הצהיר כי הסכם הגרעין עם איראן משנת 2015 "קיים רק על הנייר ואין לו משמעות".

בריאיון איתו שפורסם על ידי העיתון הרוסי איזבסטיה ב-17 ביוני אמר גרוסי כי "אף אחד לא מיישם" או "עוקב אחרי" הסכם הגרעין.

בתשובה לשאלה מה דעתו לגבי מצב הגרעין באיראן, והאם יש סיכוי להחיות את ההסכם, השיב גרוסי: "אני חושב שאנחנו צריכים לחזור לדיפלומטיה. היה לנו את ה-JCPOA (הסכם המעצמות בנושא הגרעין האיראני משנת 2015, ד"פ), עכשיו הוא קיים רק על הנייר ואין לו שום משמעות. אף אחד לא מיישם את זה, אף אחד לא עוקב אחריו. היו ניסיונות להחיות אותו כאן בווינה (מיקומו של מטה סבא"א, ד"פ). אבל לצערי, למרות שהם היו קרובים יחסית להצלחה, הם נכשלו מסיבות שלא ידועות לי, כי לא הייתי מעורב בתהליך. אין זה מפתיע שהצדדים מאשימים זה את זה בכישלון – בעיקר ארה"ב ואיראן".

צילום: Thomas Kronsteiner/Getty Images

ראש הסוכנות לאנרגיה אטומית רפאל גרוסי, 11 בספטמבר 2023 | צילום: Thomas Kronsteiner/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
תקיפות צה״ל בדרום לבנון, 6 במרץ 2026
היום השביעי למבצע: נמשכות התקיפות בלבנון ובאיראן

צוות מגזין אפוק

נשיאת ונצואלה, דלסי רודריגז, 4 במרץ 2026
טראמפ: "נפט מתחיל לזרום" מוונצואלה; "רודריגז עושה עבודה נהדרת"

אלמוג אמר

שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י, 30 בינואר 2026
עראקצ'י: "אין בקשה להפסקת אש מצד איראן ואין בקשה למשא ומתן"

אורן שלום

ספינת המלחמה IRIS Dena האיראנית
מה עשו שני מלחים אוסטרלים בצוללת האמריקנית שהטביעה את הפריגטה האיראנית?

דורון פסקין

נשיא אזרבייג'ן, אילהם אלייב, 23 בספטמבר 2025
נשיא אזרבייג'ן על התקיפה האיראנית: "כתם זה לעולם לא יימחק"

דורון פסקין

ספינה מפליגה במצרי הורמוז, 24 ביוני 2025
משמרות המהפכה: מצר הורמוז סגור לספינות השייכות "לארה"ב, ישראל ובעלות בריתן באירופה בלבד"

דורון פסקין

שתפו: