כניסה
הרשמה לניוזלטר

השופטת גילה כנפי־שטייניץ כתבה כי קיבלה את ההחלטה "לנוכח המציאות הביטחונית המורכבת"

אורן שלום | 16 ביוני 2024 | חדשות | 2 דק׳

בג"ץ החליט להקפיא את ביקורת מבקר המדינה על צה"ל ושב"כ

בג"ץ הורה היום על הקפאת הליכי הביקורת של מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן, על התנהלות צה"ל ושב"כ לפני ואחרי מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר. זאת, עד לדיון בעתירה נגד הביקורת, שצפוי להיות בחודש הבא.

השופטת גילה כנפי־שטייניץ כתבה כי קיבלה את ההחלטה "לנוכח המציאות הביטחונית המורכבת, היקפה המתוכנן של הביקורת, העתידה לעסוק, בין היתר, במערך התמיכה בלחימה ובנושאי ליבה מבצעיים, וההיערכות הנדרשת כדי לתת לה מענה בעיתוי הנוכחי – ותוך מתן משקל משמעותי לחוות הדעת החסויות של גורמי הביטחון".

ההחלטה התקבלה במסגרת עתירה נגד המבקר, שהגישו תנועת אומ"ץ והתנועה לאיכות השלטון יחד עם בכירים לשעבר במערכת הביטחון. העותרים טענו כי "בדיקת הצבא בעת הנוכחית פוגעת במאמץ המלחמתי, בביטחון המדינה ובאמון הציבור". נוסף על כך נטען כי ביקורת של מבקר המדינה תפגע בעבודתה של ועדת חקירה ממלכתית.

צילום: Olivier Fitoussi/Flash90

מבקר המדינה מתניהו אנגלמן, 28 בדצמבר 2022 | צילום: Olivier Fitoussi/Flash90

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
רכב משטרה
כתב אישום הוגש נגד אזרח רוסי השוהה בישראל בגין ריגול עבור איראן

אורן שלום

בניין הקרמלין במוסקבה, 2 בדצמבר 2025
מדוע רובל חזק מדאיג את הקרמלין? | פרשנות

דורון פסקין

בית הדין הפלילי הבין-לאומי (ICC) בהאג, 8 במרץ 2024
ארה"ב הטילה סנקציות על שופטים בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג

דורון פסקין

סכר אל-נהדה, 9 בספטמבר 2025
המתיחות בין מצרים לאתיופיה מחריפה על רקע המחלוקת סביב סכר אל-נהדה שהקימה אתיופיה

יוני בן מנחם

ספינות חיל הים של טייוואן במהלך אימון, 31 בינואר 2024
ארה"ב וטייוואן סיכמו על עסקת נשק בשווי של כ-11 מיליארד דולר; סין תקפה: "הפרה חמורה של עיקרון סין האחת"

דורון פסקין

תמונה שפורסמה בלבנון ויוחסה לתקיפה הישראלית היום
צה"ל תקף במספר אזורים בלבנון, כולל בעומק המדינה

צוות מגזין אפוק

שתפו: