כניסה
הרשמה לניוזלטר

"אנו חושפים מסמך ממנו עולה כי כתוצאה מהמשבר הכלכלי מולו ניצבה התנועה במהלך המלחמה, שדדו חבריה את סניפי בנק פלסטין בעזה"

דורון פסקין | 29 במאי 2024 | חדשות | 1 דק׳

דובר צה"ל בערבית: חמאס שדד למעלה מ-400 מיליון שקלים מבנקים ברצועת עזה

דובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי חשף היום מסמך פנימי של חמאס, בו מוצגת תוכנית של חברי הארגון לשדוד כספות הנמצאות בסניף בנק בעזה. חודש לאחר שמסמסך זה נכתב, אכן נגנבו על ידי אנשי חמאס מאות מיליוני שקלים מסניפי בנק פלסטין ברצועת עזה.

"אנו חושפים מסמך שניסח איש בולט בחמאס בשם אבו ג'יהאד ב-10 במרץ 2024, ממנו עולה כי כתוצאה מהמשבר הכלכלי מולו ניצבה התנועה במהלך המלחמה, שדדו חבריה את סניפי בנק פלסטין בעזה וגנבו יותר מ-400 מיליון שקל", כתב אדרעי בחשבון ה-X שלו תוך שהוא מציג תמונות של המסמך.

"לפי מידע זמין, בתחילת פברואר, לפני עריכת המסמך, איימו בריונים המשתייכים לחמאס על עובדי בנק פלסטין בשכונת אל-רימאל בעיר עזה לבל יוציאו את המזומנים מכספות הבנק. ב-16 באפריל, כחודש לאחר שנידון במסמך הנ"ל רעיון גניבת הכסף, גנבו אנשי חמאס מאות מיליוני שקלים מהסניף. יומיים לאחר מכן הם שדדו סניף נוסף בעיר עזה וגנבו עשרות מיליוני שקלים", הוסיף אדרעי.

דו"צ

המסמך שחשף דובר צה"ל בערבית | צילום: דובר צה"ל

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא סומליה, חסן שייח' מחמוד, 29 במאי 2023
נשיא סומליה: "לא נאפשר הקמה של בסיס ישראלי בסומלילנד; ניאבק בהתאם ליכולתנו"

דורון פסקין

חיילים איראנים במצעד בטהראן, 17 באפריל 2024
מאמר שפורסם באיראן קורא לאחד את הצבא עם משמרות המהפכה – מדוע?

דורון פסקין

שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י, 7 בפברואר 2026
שר החוץ האיראני: "איננו מוכנים לוותר על זכות ההעשרה גם במחיר מלחמה"

דורון פסקין

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ונשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 29 בספטמבר 2025
פגישת נתניהו-טראמפ – מה על הפרק?

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, וראש הממשלה, בנימין נתניהו, 7 באפריל 2025
נתניהו וטראמפ צפויים להיפגש השבוע בוושינגטון

אורן שלום

נשיא ארה״ב דונלד טראמפ
טראמפ: אם לא יושג הסכם עם איראן, "ההשלכות יהיו חמורות מאוד"

דורון פסקין

שתפו: