כניסה
הרשמה לניוזלטר

החקיקה, שצריכה לקבל את אישור הסנאט, קובעת כי אם חברת האם הסינית של טיקטוק, ByteDance, לא תמכור את הבעלות בארה"ב בתוך שנה – תיאסר פעילותה בארה"ב

דורון פסקין | 21 באפריל 2024 | חדשות | 2 דק׳

בית הנבחרים אישר: על טיקטוק למכור את הבעלות על פעילות האפליקציה בארה"ב

בית הנבחרים האמריקני אישר אתמול (שבת) חקיקה שכופה על ByteDance, חברת האם הסינית של טיקטוק, למכור בתוך כשנה את חלקה בבעלות על הזרוע האמריקנית של האפליקציה, אחרת ייאסר השימוש באפליקציה בארה"ב.

מאמץ שכנוע מסיבי בראשות מנכ"ל טיקטוק, שו צ'ו, לא הצליח למנוע את החקיקה והחששות של קואליציה דו-מפלגתית בנושא איסוף מידע על ידי האפליקציה אודות יותר מ-170 מיליון אמריקאים – ומהפוטנציאל של ממשלת סין להשתמש בה כדי להפיץ תעמולה מטעמה.

החקיקה, שהתקבלה ברוב מוחץ של 360 בעד מול 58 נגד, היא אחת מתוך ארבע הצעות חוק שעברו במסגרת אישור חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן. היא עוסקת בעדיפויות הביטחון לאומי של ארה"ב ומטילה גם הגבלות חדשות על מתווכים המוכרים מידע ליריבים זרים, ומאשרת החרמת נכסים רוסיים מוקפאים. הסנאט צפוי להצביע על החוק השבוע, והנשיא ג'ו ביידן אמר כי יחתום עליו.

The TikTok logo is displayed on signage outside TikTok social media app company offices in Culver City, California, on March 16, 2023. - China urged the United States to stop "unreasonably suppressing" TikTok on March 16, 2023, after Washington gave the popular video-sharing app an ultimatum to part ways with its Chinese owners or face a nationwide ban. (Photo by Patrick T. Fallon / AFP) (Photo by PATRICK T. FALLON/AFP via Getty Images)

משרדי טיקטוק בקליפורניה | צילום: PATRICK T. FALLON/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
המנהיג העליון של איראן, עלי ח׳מינאי, לצד נשיא איראן, מסעוד פזשכיאן ובכירים נוספים
האם תקיפה אווירית מסיבית של ארה"ב תביא למיטוט השלטון באיראן?

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 30 בינואר 2026
טראמפ: "ח'מינאי צריך להיות מאוד מודאג"

דורון פסקין

שגריר ארה"ב לשעבר לענייני חופש דת בין-לאומי, סם בראונבק, 2 בפברואר 2026
שגריר ארה"ב לשעבר לענייני חופש דת: קצירת האיברים שמבצעת המפלגה הקומוניסטית בסין "מערערת את הלגיטימיות של המשטר"

אורן שלום

סיף אל-אסלאם קדאפי
בנו של קדאפי חוסל בלוב; מדוע זה מעניין את אירופה?

דורון פסקין

השליח האמריקני, סטיב ויטקוף; שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י
ויטקוף ועראקצ'י צפויים להיפגש; בישראל עוקבים בדריכות

יוני בן מנחם

חיילי צה"ל פועלים ברצועת עזה, 30 באוקטובר 2025
קצין במילואים נפצע קשה מירי מחבלים ברצועת עזה

צוות מגזין אפוק

שתפו: