כניסה
הרשמה לניוזלטר

זהו המשפט הראשון בהיסטוריה של ארה"ב שמתנהל נגד נשיא לשעבר, כאשר האישום המרכזי הוא תשלום דמי שתיקה לכוכבת הפורנו סטפני קליפורד, שטוענת שטראמפ ניהל איתה לכאורה רומן

יובל גומא | 15 באפריל 2024 | חדשות | 4 דק׳

המשפט הפלילי הראשון של דונלד טראמפ יוצא היום לדרך: מהם האישומים ומה עשויה להיות ההשפעה על מערכת הבחירות?

המשפט הפלילי הראשון של הנשיא לשעבר דונלד טראמפ יחל היום (שני). התביעה במדינת ניו יורק מאשימה את טראמפ כי שילם לכאורה בשנת 2016 דמי שתיקה לכוכבת הפורנו סטפני קליפורד, הידועה גם בשם סטורמי דניאלס, באמצעות זיוף רישומים עסקיים.

מאז שארה''ב זכתה בעצמאותה בשנת 1776, מעולם לא הוגש כתב אישום נגד נשיא אמריקני מכהן או נשיא לשעבר. מצב זה השתנה בשנת 2023, כאשר בתוך חמישה חודשים בלבד נפתחו נגד הנשיא לשעבר דונלד טראמפ ארבעה תיקים פליליים, אחד מהם הוא כאמור "משפט דמי השתיקה" שיחל היום.

לפני כשנה, התובע המחוזי של מנהטן, אלווין בראג, הגיש כתב אישום בן 34 סעיפים המאשים את הנשיא לשעבר בזיוף רישומים עסקיים. זאת כחלק מתשלום של 130,000 דולר, ששילם לכאורה עורך דינו לשעבר של טראמפ, מייקל כהן, לקליפורד. לפי כתב האישום, הכסף הגיע מ-420,000 דולרים שארגון טראמפ שילם לכהן באמצעות צ'קים חודשיים, שהוסוו כחלק מהסכם ריטיינר (תשלום חודשי קבוע לנותן שירות).

משפט טראמפ, אילוסטרציה | צילום: The Epoch Times, Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
סכר אל-נהדה, 9 בספטמבר 2025
המתיחות בין מצרים לאתיופיה מחריפה על רקע המחלוקת סביב סכר אל-נהדה שהקימה אתיופיה

יוני בן מנחם

ספינות חיל הים של טייוואן במהלך אימון, 31 בינואר 2024
ארה"ב וטייוואן סיכמו על עסקת נשק בשווי של כ-11 מיליארד דולר; סין תקפה: "הפרה חמורה של עיקרון סין האחת"

דורון פסקין

תמונה שפורסמה בלבנון ויוחסה לתקיפה הישראלית היום
צה"ל תקף במספר אזורים בלבנון, כולל בעומק המדינה

צוות מגזין אפוק

שר החוץ גדעון סער, שר החוץ של יוון יורגוס יראפטריטיס ושר החוץ של קפריסין קונסטנטינוס קומבוס, 13 במרץ 2025
דיווח: ביוון בוחנים הקמת "כוח תגובה מהירה" משותף עם ישראל וקפריסין

דורון פסקין

ראש הממשלה, בנימין נתניהו
ראש הממשלה ושר האנרגיה הודיעו על אישור עסקת הגז הגדולה מקום המדינה בהיקף של 112 מיליארד ש"ח

צוות מגזין אפוק

דוכן של הארגון "רופאים נגד קצירת איברים בכפייה״ ביריד זכויות אדם בסין שנערך בוושינגטון, 10 בדצמבר 2025
יותר מחצי מיליון בני אדם חתמו על עצומה הקוראת לפעול נגד קצירת האיברים שמבצע המשטר הסיני

אורן שלום

שתפו: