כניסה
הרשמה לניוזלטר

ניקרגואה הגישה תלונה נגד גרמניה בטענה שמכירת הנשק שלה לישראל והפסקת המימון לאונר"א בעזה מהוות "השתתפות ברצח עם"

דורון פסקין | 8 באפריל 2024 | חדשות | 2 דק׳

בית הדין הבינלאומי בהאג דן בבקשה להורות לגרמניה לעצור ייצוא נשק לישראל

בבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג נערך היום (שני) יום הדיונים הראשון בבקשתה של ניקרגואה לנקוט בצעדים נגד גרמניה, כדי שתעצור את ייצוא הנשק הצבאי לישראל ותבטל את החלטתה להפסיק את המימון לאונר"א בעזה. זאת בטענה כי פעולות אלה של ממשלת גרמניה מגבירות את הסיכון לרצח עם בעזה.

ניקרגואה הגישה בחודש שעבר בקשה לפתוח בהליכים נגד גרמניה "בנוגע להפרות לכאורה של גרמניה בנוגע להתחייבויותיה על פי האמנה למניעת פשע רצח עם, אמנות ז'נבה משנת 1949 והפרוטוקולים הנוספים שלהן, עקרונות שלא ניתן לעבור עליהם במשפט ההומניטרי הבינלאומי ונורמות כלליות אחרות של המשפט הבינלאומי ביחס לשטח הפלסטיני הכבוש, במיוחד רצועת עזה", כך נכתב בהודעת בית הדין. הבקשה של ניקרגואה מבוססת על כך שגם היא וגם גרמניה חתומות על האמנה למניעת רצח עם.

"על ידי מתן תמיכה פוליטית, כספית וצבאית לישראל, ובאמצעות הפסקת המימון לאונר"א, גרמניה מקלה על ביצוע רצח עם, ובכל מקרה כשלה בחובתה לעשות כל מה שאפשר למנוע ביצוע רצח עם", נכתב בבקשה.

צוות השופטים בדיון בבית הדין בהאג, 8 באפריל 2024 | צילום מסך משידור הדיון

צוות השופטים בדיון בבית הדין בהאג, 8 באפריל 2024 | צילום מסך משידור הדיון

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
רכב משטרה
כתב אישום הוגש נגד אזרח רוסי השוהה בישראל בגין ריגול עבור איראן

אורן שלום

בניין הקרמלין במוסקבה, 2 בדצמבר 2025
מדוע רובל חזק מדאיג את הקרמלין? | פרשנות

דורון פסקין

בית הדין הפלילי הבין-לאומי (ICC) בהאג, 8 במרץ 2024
ארה"ב הטילה סנקציות על שופטים בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג

דורון פסקין

סכר אל-נהדה, 9 בספטמבר 2025
המתיחות בין מצרים לאתיופיה מחריפה על רקע המחלוקת סביב סכר אל-נהדה שהקימה אתיופיה

יוני בן מנחם

ספינות חיל הים של טייוואן במהלך אימון, 31 בינואר 2024
ארה"ב וטייוואן סיכמו על עסקת נשק בשווי של כ-11 מיליארד דולר; סין תקפה: "הפרה חמורה של עיקרון סין האחת"

דורון פסקין

תמונה שפורסמה בלבנון ויוחסה לתקיפה הישראלית היום
צה"ל תקף במספר אזורים בלבנון, כולל בעומק המדינה

צוות מגזין אפוק

שתפו: