כניסה
הרשמה לניוזלטר

המכתב נשלח בעקבות התקיפה האווירית הישראלית ברצועת עזה ביום שני האחרון במהלכה נהרגו שבעה עובדי סיוע שהשתייכו לארגון ההומניטרי האמריקני "המטבח המרכזי העולמי"

דורון פסקין | 6 באפריל 2024 | חדשות | 2 דק׳

יו"ר בית הנבחרים לשעבר, ננסי פלוסי, קוראת יחד עם כ-40 חברי קונגרס דמוקרטים לעצור משלוחי נשק לישראל

חברת בית הנבחרים הדמוקרטית, ננסי פלוסי, לשעבר יו"ר בית הנבחרים של ארה"ב, חתמה ביום שישי על מכתב מטעם כ-40 דמוקרטים בקונגרס, ובו דרישה מהנשיא ג'ו ביידן ומזכיר המדינה אנתוני בלינקן להפסיק בשלב זה את העברת הנשק לישראל.

המכתב נשלח בעקבות התקיפה האווירית הישראלית ברצועת עזה ביום שני האחרון במהלכה נהרגו שבעה עובדי סיוע שהשתייכו לארגון ההומניטרי האמריקני "המטבח המרכזי העולמי". המכתב פורסם לאחר שצה"ל פרסם את תוצאות התחקיר שערך לגבי התקרית והחותמים מבקשים להתנות את המשך העברת הנשק בתוצאות החקירה.

"אנו מפצירים בכם לשקול מחדש את החלטתכם האחרונה לאשר העברה של חבילת נשק חדשה לישראל, ולמנוע העברת נשק התקפי זה וכל העברת נשק התקפי עתידית עד שתושלם החקירה המלאה של התקיפה האווירית. אם תקיפה זו הפרה את החוק האמריקני או הבינלאומי, אנו קוראים לכם להמשיך לעכב העברות אלה עד שהאחראים ייתנו את הדין", נכתב.

יו"ר בית הנבחרים לשעבר וחברת הקונגרס ננסי פלוסי, 17 בפברואר 2024

יו"ר בית הנבחרים לשעבר וחברת הקונגרס ננסי פלוסי, 17 בפברואר 2024 | צילום: THOMAS KIENZLE/POOL/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
צילום: אלעד מלכה, משרד הביטחון
שר הביטחון אישר עם הרמטכ"ל שורת מטרות לתקיפה באיראן ובלבנון

צוות מגזין אפוק

חיילי הדיוויזיה המוטסת ה-82 של צבא ארה"ב
הפנטגון נערך לפריסת כוחות מהדיוויזיה המוטסת ה-82 למזרח התיכון

צוות מגזין אפוק

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, והשליח למזרח התיכון סטיב ויטקוף על המטוס הנשיאותי, 7 במרץ 2026
ההצעה האמריקנית לסיום המלחמה

יוני בן מנחם

מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, 13 באוקטובר 2023
דיווח בלבנון: חיזבאללה אינו מעוניין בשלב זה במשא ומתן

דורון פסקין

המזכיר החדש של המועצה העליונה לביטחון לאומי של איראן, מוחמד בקר זולגאדר
איראן הודיעה על מינוי מחליף לעלי לאריג'אני שחוסל

דורון פסקין

השגריר האיראני, מוחמד רזא שיבאני
לבנון ביטלה את אישור המינוי של השגריר האיראני המיועד והכריזה עליו כאישיות בלתי רצויה

דורון פסקין

שתפו: