כניסה
הרשמה לניוזלטר

סוכנות הידיעות הפלסטינית "ופא" דיווחה כי ביום ראשון תושבע הממשלה הפלסטינית החדשה בראשות מוחמד מוסטפא. מיהם החברים בה ומהן תוכניותיה?

דורון פסקין | 28 במרץ 2024 | חדשות | 2 דק׳

ממשלת המומחים הפלסטינית יוצאת לדרך

הממשלה הפלסטינית החדשה יוצאת לדרך. ראש הממשלה מוחמד מוסטפא הציג היום (חמישי) בפני יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, את תוכנית העבודה של הממשלה ואת רשימת השרים, ובתגובה פרסם היו"ר החלטה המעניקה אמון לממשלה והוציא צו המאשר את הקמתה. הממשלה תושבע בפני אבו מאזן ביום ראשון הקרוב, 31 במרץ, כך דיווחה סוכנות הידיעות הפלסטינית הרשמית "ופא".

הפלסטינים מציגים את הממשלה הזו כממשלת מומחים. היא הוקמה במענה ללחצים בינלאומיים, ובעיקר אמריקנים, לביצוע רפורמות משמעותיות ברשות. זאת כחלק מתוכנית ליצירת רשות "מחודשת" שתערוך רפורמה מוסדית ופיננסית, תילחם בשחיתות, וכן תיצור את התשתית השלטונית לרצועת עזה לאחר סיום המלחמה.

בממשלה החדשה יהיו 23 חברים, רובם המוחלט לא מוכרים לרוב הציבור הפלסטיני. ראש הממשלה מוסטפא יכהן גם כשר החוץ. לתפקיד שר הפנים, שאמור לרכז את הסמכויות הביטחוניות, מונה איש הפת"ח מג'נין זיאד ריח אלהב, שעד כה שימש בתפקיד מפקד הביטחון המסכל בגדה המערבית. לתפקיד שר האוצר מונה עומר אלביטאר, כלכלן ממזרח ירושלים. גם לרצועת עזה יש ייצוג בממשלה, אם כי לא מדובר בדמויות המזוהות עם חמאס. כך למשל, לתפקיד שר הבריאות מונה מאג'ד אבו רמדאן, ואילו כשר המשפטים יכהן שרחביל א-זעים, עו"ד מסחרי מרצועת עזה.

ראש הממשלה הפלסטינית מוחמד מוסטפא מציג ליו"ר הרשות מחמוד עבאס את התוכנית להקמת הממשלה הפלסטינית החדשה, 28 במרץ 2024 | צילום: על פי סעיף 27א' תיעוד ברשתות החברתיות

ראש הממשלה הפלסטינית מוחמד מוסטפא מציג ליו"ר הרשות מחמוד עבאס את התוכנית להקמת הממשלה הפלסטינית החדשה, 28 במרץ 2024 | צילום: על פי סעיף 27א' תיעוד ברשתות החברתיות

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
אבלים בטקס לזכר קורבנות הפיגוע, 15 בדצמבר 2025
הפיגוע בסידני: פורסמו שמות חלק מהקורבנות, אחד המחבלים נחשד בעבר בקשרים עם דאע"ש

דורון פסקין

נשיא צ'ילה הנבחר, חוזה אנטוניו קסט, 14 בדצמבר 2025
המועמד השמרן חוסה אנטוניו קסט ניצח בבחירות לנשיאות צ'ילה; האם זה יביא לשינוי ביחסים מול ישראל?

דורון פסקין

מנהיג חמאס, חליל אלחיה, 22 בנובמבר 2017
חמאס מציב תנאים חדשים והסתייגויות לקראת השלב השני בתוכנית האמריקנית

יוני בן מנחם

שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ’י, שר החוץ הלבנוני, יוסף רג’י
מתיחות נוספת בין איראן ללבנון על רקע עיכובה של ביירות באישור מינוי השגריר האיראני החדש

דורון פסקין

הריסות ברצועת עזה, 11 באוקטובר 2025 | צילום: -/AFP via Getty Images
גורם ביטחוני בכיר: חיסול סעד הוא מסר ברור כי ישראל נחושה לפרק את חמאס מנשקו

יוני בן מנחם

כוחות המשטרה האוסטרלית בזירת הפיגוע
משרד החוץ: אזרח ישראלי נרצח בפיגוע באוסטרליה

צוות מגזין אפוק

שתפו: