כניסה
הרשמה לניוזלטר

עיסא נחשב למספר 2 בהיררכיה הצבאית של חמאס, ואחד האחראים המרכזיים לתוכניות טבח ה-7 באוקטובר

דורון פסקין | 27 במרץ 2024 | חדשות | 3 דק׳

לאחר שאושר סופית כי חוסל: ת.ז של בכיר חמאס מרוואן עיסא

חיסול מרואן עיסא ברצועת עזה הוא הישג מבצעי חשוב לצה"ל ומכה מורלית קשה לזרוע הצבאית של חמאס. עיסא כונה "איש הצללים" והיה סגנו של מוחמד דף, מפקד הזרוע הצבאית של חמאס (גדודי עז א-דין אלקסאם), וחבר הלשכה המדינית והצבאית של הארגון. למרות שרשמית הוא נחשב מספר 2 בהיררכיה הצבאית, בפועל הוא היה הדמות הדומיננטית בשל מצבו הגופני של דף. עיסא נחשב למי ששדרג את החטיבות של חמאס ולאחד האחראים המובילים על תוכניות הטבח ב-7 באוקטובר. הוא התרחק מהתקשורת ונחשב איש של מעשים ופחות של דיבורים.

בשמו המלא, מרואן עבד אל כרים עיסא – שהיה ידוע בכינויו אבו אלבראא – נולד בשנת 1965 במחנה הפליטים אל-בוריג' במרכז רצועת עזה. מקורה של משפחתו מהכפר בית טימא מאזור מג'דל (אשקלון), ממנה ברחה לרצועת עזה במהלך מלחמת יום העצמאות בשנת 1948.

בצעירותו הצטרף עיסא לאחים המוסלמים, תנועת האם של חמאס, והשתתף בפעילויות בתחום החברתי והתעמולה כדי למשוך עוד צעירים לארגון. במקביל, התבלט כשחקן כדורסל ושיחק במועדון של מחנה אל-בוריג'. במסגרת פעילותו בשורות האחים המוסלמים הוא התוודע לאיבראהים מקאדמה, שהיה אידיאולוג מוביל של של הארגון ברצועה וממייסדי הזרוע הצבאית של חמאס. מקאדמה הוא זה שהביא להצטרפות עיסא לגדודי אלקסאם.

בכיר חמאס שחוסל מרוואן עיסא | צילום: תיעוד ברשתות החברתיות על פי סעיף 27א'

מרוואן עיסא | צילום מסך מיוטיוב Al Jazeera English

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
יו''ר מפלגת רפורמה לבריטניה, נייג'ל פרג', 8 במאי 2026
הבחירות המקומיות בבריטניה – מכה קשה ללייבור; הצלחה למפלגה של נייג'ל פרג'

דורון פסקין

מזכיר המדינה האמריקאי מרקו רוביו, נשיא ארה״ב דונלד טראמפ ושר ההגנה פיט הגסת' בבית הלבן, וושינגטון די.סי., 26 במרץ 2026.
המגעים בין ארה"ב לאיראן נמשכים; גורמים מדיניים מעריכים: הפערים עדיין גדולים

יוני בן מנחם

כוחות ארה"ב בסמוך למצר הורמוז, 20 באפריל 2026
חילופי אש הלילה במצר הורמוז; איראן וארה"ב מציגות גרסאות שונות

דורון פסקין

ספינת התיירים MV Hondius, בה אירעה התפרצות ההנטה-וירוס, 3 במאי 2026
התפרצות של הנטה-וירוס התגלתה על ספינת תיירים שיצאה מארגנטינה

דורון פסקין

המנהיג העליון של איראן, מוג'תבא ח'מינאי, נשיא איראן, מסעוד פזשכיאן
פזשכיאן הצהיר כי נפגש לראשונה עם מוג'תבא ח'מינאי

דורון פסקין

זירת החיסול של מפקד כוח רדואן בדאחיה בביירות אתמול | צילום: AFP via Getty Images
צה"ל הודיע רשמית כי מפקד כוח רדואן חוסל

אורן שלום

שתפו: