כניסה
הרשמה לניוזלטר

הרמטכ"ל, רב אלוף הרצי הלוי, נשא דברים בהצהרה מיוחדת שפרסם בערב. סמוטריץ' הגיב לדבריו: "אדוני הרמטכ״ל, יש לך גיבוי מלא לניצחון. לא למחטף של מינויים"

אורן שלום | 17 במרץ 2024 | חדשות | 3 דק׳

הרמטכ"ל: "כמפקד הצבא יש לי את כל הסמכות והאחריות לשלוח אנשים לשדה הקרב וכמובן גם למנות אנשים"

הרמטכ"ל רב אלוף הרצי הלוי מסר היום (ראשון) הצהרה לתקשורת בה התייחס לשורה של נושאים – הלחימה בעזה, אחריות הצבא ל-7 באוקטובר, סבב המינויים המתוכנן בצה"ל ועוד.

הלוי התייחס לאפשרות חיסולו של מרוואן עיסא בשבוע שעבר ואמר כי "בתקיפה מורכבת ומדויקת במחנה נוצ'יראת, תקפנו בשבוע שעבר מפקדים בכירים בחמאס, אשר את גורלם חמאס מתאמץ מאוד להסתיר. יצאנו לפעולה הזו אחרי ימים ארוכים של תכנון מורכב, יצירת התנאים המבצעיים ואיסוף מודיעין מספק. זהו הישג חשוב מאוד לצה"ל [...] נמשיך במאמץ חיסול הבכירים, זהו יעד מרכזי במלחמה".

"אנחנו ממשיכים לתכנן את המשך הפגיעה במרחבים בהם עדיין לא פעלנו", אמר הלוי. "צה"ל נערך להתקפות באזורים הנוספים וביחד עם הדרג המדיני נחליט על העיתוי ועל התנאים המתאימים. ברגע שיוחלט – צה"ל יפעל במלוא העוצמה והנחישות. אנחנו נחושים לפעול בכל מקום בו חמאס בונה את כוחו; לא נכון להשאיר חטיבות חמאס וגדודי חמאס מתפקדים".

צילום מסך

הרמטכ"ל רב אלוף הרצי הלוי, 17 במרץ 2024 | צילום מסך מהצהרת הרמטכ"ל

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
צילום: אלעד מלכה, משרד הביטחון
שר הביטחון אישר עם הרמטכ"ל שורת מטרות לתקיפה באיראן ובלבנון

צוות מגזין אפוק

חיילי הדיוויזיה המוטסת ה-82 של צבא ארה"ב
הפנטגון נערך לפריסת כוחות מהדיוויזיה המוטסת ה-82 למזרח התיכון

צוות מגזין אפוק

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, והשליח למזרח התיכון סטיב ויטקוף על המטוס הנשיאותי, 7 במרץ 2026
ההצעה האמריקנית לסיום המלחמה

יוני בן מנחם

מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, 13 באוקטובר 2023
דיווח בלבנון: חיזבאללה אינו מעוניין בשלב זה במשא ומתן

דורון פסקין

המזכיר החדש של המועצה העליונה לביטחון לאומי של איראן, מוחמד בקר זולגאדר
איראן הודיעה על מינוי מחליף לעלי לאריג'אני שחוסל

דורון פסקין

השגריר האיראני, מוחמד רזא שיבאני
לבנון ביטלה את אישור המינוי של השגריר האיראני המיועד והכריזה עליו כאישיות בלתי רצויה

דורון פסקין

שתפו: