כניסה
הרשמה לניוזלטר

זה מה שטוען בכיר במועצה המדינית של החות'ים

דורון פסקין | 17 במרץ 2024 | חדשות | 1 דק׳

האם החות'ים משתפים פעולה עם רוסיה וסין?

עלי אל קחום, חבר במועצה המדינית של החות'ים בתימן טוען כי ארגונו פועל ביחד עם רוסיה וסין כדי להטביע את המערב ובייחוד ארה"ב "בביצה של הים האדום".

אל קחום כתב בשבת בערב ב-X: "יש בנייה ופיתוח מתמשך של היחסים הבינלאומיים בין תימן, רוסיה, סין ומדינות ה-BRICS וכן חילופי מומחיות וניסיון בתחומים שונים. כל זאת מתוך אינטרס משותף להטביע את אמריקה, בריטניה והמערב בביצה של הים האדום ובים הפתוח כך שהם ישקעו, ייעלמו וייחלש ולא יוכלו להמשיך בקוטביות החד-צדדית שלהם".

נוסף על כך, אל קחום טען כי "זה לא רק ניתוח, אלא עובדה. זה נראה בבירור והפך למציאות. תימן היא מדינה שנכנסה למשוואת התמיכה בפלסטין והוכיחה את יכולתה במשוואת הים האדום, המהווה משוואה מרכזית ואסטרטגית בעלת השלכות גדולות במאזן הצבאי, הביטחוני, המדיני, והכלכלי".

צילום מסך

עלי אל קחום, חבר במועצה המדינית של החות'ים בריאיון לערוץ הטלוויזיה "אלימן אליום" בתימן, 18 בינואר 2024 | צילום מסך מתוך הריאיון

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
שגריר ארה"ב לשעבר לענייני חופש דת בין-לאומי, סם בראונבק, 2 בפברואר 2026
שגריר ארה"ב לשעבר לענייני חופש דת: קצירת האיברים שמבצעת המפלגה הקומוניסטית בסין "מערערת את הלגיטימיות של המשטר"

אורן שלום

סיף אל-אסלאם קדאפי
בנו של קדאפי חוסל בלוב; מדוע זה מעניין את אירופה?

דורון פסקין

השליח האמריקני, סטיב ויטקוף; שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י
ויטקוף ועראקצ'י צפויים להיפגש; בישראל עוקבים בדריכות

יוני בן מנחם

חיילי צה"ל פועלים ברצועת עזה, 30 באוקטובר 2025
קצין במילואים נפצע קשה מירי מחבלים ברצועת עזה

צוות מגזין אפוק

ראש ממשלת ספרד, פדרון סנצ'ס, 18 בספטמבר 2025
ממשלת ספרד מקדמת תוכנית שתעניק מעמד חוקי לכחצי מיליון מהגרים

דורון פסקין

ראש ממשלת לבנון, נוואף סלאם, 3 בדצמבר 2025
ראש ממשלת לבנון: "לראשונה מאז 1969 המדינה כופה שליטה מבצעית מלאה בדרום המדינה"

דורון פסקין

שתפו: