כניסה
הרשמה לניוזלטר

ממשל ביידן הוסיף שני מאחזים ושלושה אזרחים ישראלים לרשימת הסנקציות, מבלי לפרט את הסיבות לכך. לדברי דובר מחלקת המדינה של ארה"ב, "תוכנית ההתנחלות היא מכשול לשלום ואינה עולה בקנה אחד עם החוק הבינלאומי"

דורון פסקין | 14 במרץ 2024 | חדשות | 1 דק׳

הממשל האמריקני מטיל סנקציות על מאחזים ישראלים

הממשל האמריקני מגביר את צעדיו כנגד היישובים הישראלים שמעבר לקו הירוק. היום הטיל הממשל בפעם הראשונה סנקציות על שני מאחזים בגדה המערבית. כמו כן, הוכנסו עוד שלושה שמות של אזרחים ישראלים לרשימת הסנקציות של משרד האוצר האמריקני. הטלת הסנקציות הופיעה בעדכון שפורסם באתר המשרד לבקרה על נכסים זרים (OFAC), השייך למשרד האוצר.

לפי העדכון, שני המאחזים שנוספו לרשימת הסנקציות הם חוות משה וחוות צבי. שלושת האזרחים הם: צבי בר יוסף בן 32 מחלמיש, נריה בן פזי בן 31 מחוות רימונים, ומשה שרביט בן 30 מחוות משה. באתר לא פורטה הסיבה להטלת הסנקציות על האזרחים או המאחזים.

משרד החוץ האמריקני אמר כי הסנקציות יכללו "חסימה של כל הרכוש בארה"ב" של מי שהוטלו עליו סנקציות. נוסף על כך, "על אזרחים אמריקנים נאסר לקיים עסקאות שכוללות מתן כל תרומה או אספקה של כספים, סחורות או שירותים לטובת אלו שעליהם הוטלו הסנקציות - וכמו כן ייאסר על אותם גורמים להיכנס לארה"ב".

דובר מחלקת המדינה האמריקני מתיו מילר בתדרוך לעיתונאים, 30 באוקטובר 2023 | צילום מסך מתוך מסיבת העיתונאים

דובר מחלקת המדינה האמריקני מתיו מילר בתדרוך לעיתונאים, 30 באוקטובר 2023 | צילום מסך מתוך מסיבת העיתונאים

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
צילום: אלעד מלכה, משרד הביטחון
שר הביטחון אישר עם הרמטכ"ל שורת מטרות לתקיפה באיראן ובלבנון

צוות מגזין אפוק

חיילי הדיוויזיה המוטסת ה-82 של צבא ארה"ב
הפנטגון נערך לפריסת כוחות מהדיוויזיה המוטסת ה-82 למזרח התיכון

צוות מגזין אפוק

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, והשליח למזרח התיכון סטיב ויטקוף על המטוס הנשיאותי, 7 במרץ 2026
ההצעה האמריקנית לסיום המלחמה

יוני בן מנחם

מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, 13 באוקטובר 2023
דיווח בלבנון: חיזבאללה אינו מעוניין בשלב זה במשא ומתן

דורון פסקין

המזכיר החדש של המועצה העליונה לביטחון לאומי של איראן, מוחמד בקר זולגאדר
איראן הודיעה על מינוי מחליף לעלי לאריג'אני שחוסל

דורון פסקין

השגריר האיראני, מוחמד רזא שיבאני
לבנון ביטלה את אישור המינוי של השגריר האיראני המיועד והכריזה עליו כאישיות בלתי רצויה

דורון פסקין

שתפו: