כניסה
הרשמה לניוזלטר

התקשורת האיראנית דיווחה על סימולציה של מתקפה צבאית משולבת, שבה שוגרו טילים מהיבשה והים לעבר מה שכונה "בסיס חיל האוויר הגדול ביותר בישראל"

דורון פסקין | 14 בפברואר 2024 | חדשות | 1 דק׳

משמרות המהפכה תרגלו התקפה על בסיס חיל האוויר פלמחים

ביום שלישי, דיווחה התקשורת הממלכתית האיראנית על מה שתואר כסימולציה של מתקפה צבאית משולבת של שיגור טילים מהיבשה ומהים, שבוצעה על ידי משמרות המהפכה כנגד הבסיס האווירי הישראלי פלמחים. לפי הסרטונים, איראן הקימה בסיס דמה של פלמחים, אותו הגדירה התקשורת האיראנית כ"בסיס חיל האוויר הגדול ביותר בישראל". בסיס הדמה כלל האנגרים למטוסי ה-F35 הנמצאים בו, כך לפי הדיווחים האיראנים.

לפי התקשורת באיראן, תרגיל זה בוצע כחלק מהפעילויות לציון "יום המשמרות הלאומי". משמרות המהפכה השתמשו, בין השאר, בספינות וצוללות כדי לשגר מגוון אמצעי לחימה.

המפקד העליון של משמרות המהפכה, גנרל חוסיין סלאמי, טען כי כוחותיו שיגרו לראשונה בהצלחה טיל בליסטי ארוך טווח מספינת מלחמה. "משמרות המהפכה שיגרו לראשונה טילים בליסטיים ממפרץ עומאן", הוא צוטט בטלוויזיה הממלכתית. "ירי טיל בליסטי ארוך טווח מספינת המלחמה בוצע בהצלחה. הישג חדש זה מגדיל את טווח ההשפעה והיכולת של הכוח הימי שלנו לכל מיקום, דבר רצוי מכיוון שספינות המלחמה שלנו יכולות להיות בכל נקודה באוקיינוסים", הכריז סלאמי. "לא יהיה מקום בטוח לאף כוח שרוצה לגרום לנו חוסר ביטחון".

צילום מסך

תיעוד מתוך התרגיל שקיימה איראן | צילום מסך

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
ראש ממשלת פקיסטן, שהבז שריף, ונשיא ארה"ב, דונלד טרמאפ, במהלך פסגת עזה בשארם א-שייח, 13 באוקטובר 2025
מאחורי הפיכתה של פקיסטן למתווכת בין ארה"ב לאיראן | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא לבנון, ג׳וזף עון, וראש ממשלת לבנון, נוואף סלאם, 5 בספטמבר 2025
מה עומד מאחורי גירושו של השגריר האיראני המיועד מלבנון? | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא לבנון, ג׳וזף עון, וראש ממשלת לבנון, נוואף סלאם, 11 בפברואר 2025
לבנון במלכודת: בין מלחמה אזורית למשבר פנימי הולך ומחריף | פרשנות

יוני בן מנחם

יו"ר הפרלמנט האיראני, מוחמד באקר קאליבף, 12 באוקטובר 2024
מיהו יו"ר הפרלמנט האיראני, מוחמד באקר קאליבף? | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, מזכיר המדינה האמריקני, מרקו רוביו, ומזכיר ההגנה, פיט הגסת', 26 באוגוסט 2025
לקראת הסכם בין ארה"ב לאיראן? | פרשנות

יוני בן מנחם

מדינות המפרץ יאלצו לגבש מדיניות חדשה מול איראן | פרשנות

יוני בן מנחם

שתפו: