כניסה
הרשמה לניוזלטר

"אין מילים לתאר את האושר שהבאתם אותנו הביתה"

צוות מגזין אפוק | 13 בפברואר 2024 | חדשות | 3 דק׳

החטופים שחולצו משבי חמאס, לואיס הר ופרננדו מרמן הפתיעו את לוחמי ימ"מ באירוע הוקרה בכנסת – בסרטון תודה על חילוצם

באירוע הוקרה לימ"מ שהתקיים הבוקר בכנסת, הפתיעו החטופים שחולצו אתמול, לואיס הר ופרננדו מרמן, את מפקדי ולוחמי הימ"מ אשר השתתפו במבצע החילוץ. עם פתיחת האירוע, הקרין יו"ר הכנסת אמיר אוחנה סרטון תודה וברכה שהקליטו החטופים המשוחררים, יחד עם בני משפחותיהם.

בסרטון אמר לואיס הר: "כל שם, חיבוק, מילה שאמרתם לנו עוטף אותנו בחיבה והרגשה שאנחנו בבית. אין מילים לתאר את האושר שהבאתם אותנו הביתה לילדים, לנכדים. הרגשנו את העם בידיים שלכם. אמרתם שאנחנו יהלומים אבל אתם היהלומים שבכתר". פרננדו מרמן הוסיף בקול נרגש ובדמעות: "כשראיתי אתכם הרגשתי הכי בטוח בעולם".

יו"ר הכנסת אמיר אוחנה התייחס באירוע למבצע החילוץ ואמר ללוחמי הימ"מ: ״הצלחתם לשחרר שניים מאחינו. על כך ועל כל כך הרבה עוד יסופר בתולדות דברי הימים של מדינת ישראל״. עוד הוסיף יו״ר הכנסת: "בשבעה באוקטובר הייתם הראשונים לקפוץ, להיתקל ולחסום בגופכם נחילי מחבלים שאיימו לפשוט על כל הארץ כמו נגיף. אני כאן בשם רבים מחברי הכנסת שהיו רוצים להיות כאן ואינם יכולים בשל מגבלות בטחון שדה, ובשם רבים עוד יותר מאזרחי ישראל – שמבקשים להצדיע לכם, גיבורי ישראל, לוחמי הימ"מ. נלחמתם, הקרבתם, נפצעתם וגם איבדתם חברים לנשק, חברים לחיים".

לואיס הר פרננדו מרמן יחד עם נשותיהם בסרטון התודה ללוחמי הימ"מ | צילום מסך

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, וראש הממשלה, בנימין נתניהו, 7 באפריל 2025
נתניהו וטראמפ צפויים להיפגש השבוע בוושינגטון

אורן שלום

נשיא ארה״ב דונלד טראמפ
טראמפ: אם לא יושג הסכם עם איראן, "ההשלכות יהיו חמורות מאוד"

דורון פסקין

הסנאטור האמריקני, לינדזי גרהאם, 7 באוקטובר 2025
הסנאטור גרהאם עצר פגישה עם הרמטכ"ל הלבנוני בעקבות סירובו להכיר בחיזבאללה כארגון טרור

אורן שלום

מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, 22 בספטמבר 2024
דיווח: חיזבאללה פתח במסע חיסולים וחקירות חשאיות במטרה לאתר את החדירה המודיעינית לארגון

דורון פסקין

נשיא ארה״ב דונלד טראמפ, ונשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, במהלך פגישתם באלסקה, 15 באוגוסט 2025
ההסכם שמגביל את ארסנל הגרעין של ארה"ב ורוסיה פקע, מה צפוי כעת? | פרשנות

דורון פסקין

בצלאל זיני
כתב אישום הוגש נגד אחיו של ראש השב"כ; הפרקליטות: קיבל מאות אלפי שקלים תמורת הברחת סיגריות לרצועה

אורן שלום

שתפו: