כניסה
הרשמה לניוזלטר

לשכת ראש הממשלה: "ישראל פועלת נגד כל מפירי חוק בכל מקום, ולכן אין מקום לצעדים חריגים בנידון"

צוות מגזין אפוק | 1 בפברואר 2024 | חדשות | 1 דק׳

ביידן חתם על צו "יישום צעדים חדשים לטיפול בפעולות המערערות את השלום, הביטחון והיציבות בגדה המערבית"

היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב, ג'ייק סאליבן, הודיע היום כי הנשיא ביידן חתם על צו ביצוע "ליישום צעדים חדשים לטיפול בפעולות המערערות את השלום, הביטחון והיציבות בגדה המערבית. הצו יאפשר לארצות הברית להטיל סנקציות כספיות נגד אלו המכוונים או משתתפים בפעולות מסוימות, לרבות מעשים או איומים באלימות נגד אזרחים, הפחדה של אזרחים כדי לגרום להם לעזוב את בתיהם, השמדה או תפיסה של רכוש, או מעורבות בפעילות טרור בגדה המערבית".

סאליבן אמר כי הנשיא ביידן "דיבר על הדאגה שלו מהעלייה באלימות שראינו בגדה המערבית מצד שחקנים קיצוניים - במיוחד העלייה באלימות של מתנחלים קיצוניים, שהגיעה לרמות שיא בשנת 2023. אלימות זו מהווה איום חמור על השלום, הביטחון והיציבות בגדה המערבית, בישראל ובאזור המזרח התיכון, ומאיים על הביטחון הלאומי ומדיניות החוץ של ארצות הברית".

בתגובה לפרסום הצו, פרסמה לשכת ראש הממשלה הודעה בה נכתב כי "רוב מוחלט של המתיישבים ביהודה ושומרון הם אזרחים שומרי חוק, רבים מהם נלחמים בימים אלה בסדיר ובמילואים למען הגנת ישראל. ישראל פועלת נגד כל מפירי חוק בכל מקום, ולכן אין מקום לצעדים חריגים בנידון".

נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, נושא דברים באירוע בקונגרס האמריקני, 1 בפברואר 2024 | צילום: Anna Moneymaker/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
בין לחץ אמריקני להתשה איראנית: הקרב על תנאי ההסכם | פרשנות

יוני בן מנחם

כוחות צה"ל בדרום לבנון, 28 במרץ 2026
הזירה הלבנונית בהמתנה לתוצאות המשא ומתן בין ארה"ב לאיראן | פרשנות

יוני בן מנחם

תיעוד מהיתקלות עם פיראטים בסמוך לחופי סומליה
איום הפיראטים הסומלים מתעורר מחדש | פרשנות

דורון פסקין

תומכי חיזבאללה במהלך הפגנה בביירות, 11 באפריל 2026 | צילום: Manon Roca / Middle East Images / AFP via Getty Images
בין משבר פנימי ללחץ מבחוץ – חיזבאללה בצומת הכרעה | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, מזכיר המדינה האמריקני, מרקו רוביו, וסגן נשיא ארה״ב, ג'יי די ואנס, 23 באפריל 2026
האם איראן וארה"ב בדרך להסכם? | פרשנות

יוני בן מנחם

מה רוצה טורקיה? | צפו בריאיון

יוני בן מנחם

שתפו: