כתב האישום שהגישה היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, מתאר את אשר אירע. עורך דינו של ח"כ כסיף: "נתמודד עם זה בבית משפט השלום בירושלים"
כתב האישום נגד ח"כ כסיף: ניסה להיכנס לשטח צבאי סגור ו"תקף שוטר בכוונה להכשילו בתפקידו"
היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, הודיעה אתמול (רביעי) לח"כ עופר כסיף כי החליטה לאמץ את המלצת פרקליט המדינה, עמית איסמן, ולהגיש נגדו כתב אישום בגין עבירה של תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות במאי 2022. הודעה על החלטת היועצת המשפטית לממשלה והעתק כתב האישום נמסרו לידי באי-כוחו של כסיף.
בתיעוד מהאירוע, כסיף נראה מתעמת עם שוטר אשר מנע ממנו מעבר עם רכבו לשטח צבאי סגור. על פי כתב האישום, ח"כ כסיף ניסה להגיע ברכבו לתוך אזור שהוגדר כשטח צבאי סגור. פקד דור אמיתי, קצין משמר הגבול שהיה במקום, הודיע לכסיף כי לא יוכל לעבור לכיוון השטח הסגור. כסיף אמר לפקד כי "חסינותו מאפשרת לו מעבר חופשי עם הרכב, וכי אין לשוטרים במקום סמכות למנוע ממנו לנסוע לאן שיחפוץ".
אמיתי המשיך בסירובו, ובין השניים "התפתח ויכוח שכלל החלפת האשמות, במהלכו טען כל אחד מהם כלפי השני כי הטיח בו דברי איום קשים". עוד על פי כתב האישום, במהלך הוויכוח קילל כסיף את אמיתי ושוטר נוסף בשם יצחק אזולאי בקללות "אפס מאופס", "רמאי", "חלאות המין האנושי" ועוד. לאחר מכן נכנס ח"כ כסיף לרכבו ושוחח במכשיר הטלפון הסלולרי. בשלב זה עמד השוטר אזולאי בחזית הרכב, "על מנת לחסום את תנועתו".
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו

ח"כ עופר כסיף בדיון בוועדת חוקה, חוק ומשפט בכנסת, 25 ביוני 2023 | צילום: Yonatan Sindel/Flash90