כניסה
הרשמה לניוזלטר

שרת החוץ האוסטרלית ביקרה בישראל וציינה כי אוסטרליה "מגנה באופן חד-משמעי את פעולות הטרור של חמאס ומכירה בזכותה של ישראל להגן על עצמה, אבל זה משנה כיצד היא עושה זאת"

קרן זריהן | 17 בינואר 2024 | חדשות | 2 דק׳

אוסטרליה תעניק סיוע הומניטרי נוסף של כ-53 מיליון שקל לתושבי עזה, העלול להגיע לידי חמאס

שרת החוץ האוסטרלית, פני וונג, הודיעה אתמול (שלישי) כי אוסטרליה תעניק סיוע הומניטרי נוסף של 21.5 מיליון דולר אוסטרלי (כ-53 מיליון שקל) לאזרחים פלסטינים בעזה על רקע המלחמה, מה שמגדיל את חבילת הסיוע של אוסטרליה מאז ה-7 באוקטובר ליותר מ-46 מיליון דולר אוסטרלי.

על פי הודעת משרד החוץ האוסטרלי, 4 מיליון דולר אוסטרלי יסופקו לתנועת הצלב האדום והסהר האדום, 6 מיליון דולר לאונר"א "כדי לספק סיוע דחוף להצלת חיים כולל מזון, מחסה ושירותי בריאות חירום", ו-11.5 מיליון דולר לתוכניות פליטים בלבנון וירדן. וונג אמרה בהודעה כי "אוסטרליה מודאגת מאוד מההחמרה במצב ההומניטרי בעזה". לדבריה, מימון זה יופנה ל"אוכלוסיות הנפגעות מהסכסוך בשטחים הפלסטיניים הכבושים" ולטיפול ב"משבר הפליטים האזורי המתמשך", בדגש על נשים וילדים.

דובר האופוזיציה לענייני פנים באוסטרליה, הסנטור ג'יימס פטרסון, העלה חששות לגבי חלק מהמימון אשר הוקצה לאונר"א, ושעלול להגיע לידי חמאס. כשנשאל על הסיוע בראיון היום (רביעי) בתוכנית הבוקר האוסטרלית "News Breakfast" של ABC, אמר פטרסון: "אונר"א היא סוכנות של האו"ם הפועלת בעזה ובגדה המערבית, ומבלי משים, הייתה מעורבת בעבר במימון של ארגונים כמו חמאס. בתי ספר המנוהלים על ידי אונר"א היו מעורבים בהוראת תוכן אנטישמי לתלמידיהם", הוסיף. "אונר"א הוא ארגון שאיננו יכולים להיות בטוחים שהוא משתמש כראוי בכספי משלמי המסים האוסטרלים... אני רוצה שהממשלה תוכל להבטיח לאוסטרלים שכספי משלמי המסים לא ימצאו את דרכם לחמאס עקב מימון אונר"א".

ששרת החוץ של אוסטרליה פני וונג נפגשת עם נשיא מדינת ישראל יצחק הרצוג במהלך ביקורה בישראל | צילום: פורסם בעמוד ה-X של וונג ב-17 בינואר 2024

שרת החוץ של אוסטרליה פני וונג נפגשת עם נשיא מדינת ישראל יצחק הרצוג במהלך ביקורה בישראל | צילום: פורסם בעמוד ה-X של וונג ב-17 בינואר 2024

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
להבין את הראש החות'י
להבין את הראש החות'י | צפו בריאיון

יוני בן מנחם

שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י, יו"ר הפרלמנט, מוחמד באקר קאליבף, וחברי המשלחת האיראנית לשיחות עם ארה"ב, 21 ביוני 2026
ההסכם שיכול להלבין את איראן | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא לבנון, ג'וזף עאון, בפרלמנט בביירות, 9 בינואר 2025
המבחן של ממשלת לבנון – כיצד תגיב ללחצים מצד חיזבאללה ואיראן? | פרשנות

יוני בן מנחם

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ונשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 7 באפריל 2025
איראן מנסה לתקוע טריז בין ארה"ב לישראל | פרשנות

יוני בן מנחם

המנהיג העליון של איראן, מוג'תבא ח'מינאי, 18 ביולי 2016
איראן נחלשה, אך יוצאת מהמלחמה עם הישגים אסטרטגיים | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, סגן הנשיא, ג'יי די ואנס, ומזכיר המדינה, מרקו רוביו, 9 בינואר 2026
הסעיפים במזכר ההבנות שמדליקים נורה אדומה בירושלים | פרשנות

יוני בן מנחם

שתפו: