כניסה
הרשמה לניוזלטר

בכירים באיראן קוראים לנהגים לא להגיע לתחנות הדלק עד שתטופל הבעיה

דורון פסקין | 18 בדצמבר 2023 | חדשות | 1 דק׳

איראן: קבוצת האקרים בשם "הדרור הטורף" טוענת שהיא אחראית לשיבושים ב-60% מתחנות הדלק

שיבושים דווחו הבוקר בתחנות דלק ברחבי איראן, ובעיקר בבירה טהראן, כאשר לפי דובר איראני מדובר ב"בעיית תוכנה". כך דיווחה היום (שני) סוכנות הידיעות החצי-רשמית פארס, מבלי לספק פרטים נוספים. "בעיית תוכנה במערכת הפצת הדלק אובחנה בכמה תחנות ברחבי הארץ, ומומחים מתקנים כרגע את הבעיה", אמר לפארס רזה נבאר, דובר איגוד תחנות הדלק של איראן. לפי פארס, לא נשללת האפשרות שמדובר במתקפת סייבר.

במקביל, סגן שר הנפט, ג'ליל סלארי, הצהיר כי "היום היה לנו אתגר בדרכם של קוראי הכרטיסים של כמה תחנות אספקת דלק ברחבי הארץ, שלפי המעקבים שלנו, כלל 60% מהתחנות". סלארי מסר גם שמשרדו גיבש צוותים טכניים שיוצאים כעת לתחנות כדי לאפשר אספקת דלק באופן ידני, כשהמטרה היא לנסות ולהפעיל את כל ערוצי האספקה "בשעות הקרובות". סלארי ציין שכרגע משרדו מתמקד במציאת פתרון לבעיה, ומנסה להפעיל את התחנות בעלות הביקוש הרב ביותר. הוא קרא לציבור למעט להגיע לתחנות הדלק עד לפתרון הבעיה.

ובתוך כך, קבוצת האקרים בשם "הדרור הטורף" (Gonjeshke Darande בפרסית) פרסמה באמצעות ערוץ הטלגרם שלה בפרסית ובאנגלית, כי היא זו שעומדת מאחורי השבתת תחנות הדלק באיראן. בהודעתה כתבה הקבוצה כי התקפה זו שיבשה את הפעילות ברוב תחנות הדלק באיראן. לפי ההודעה, זוהי תגובה כנגד התוקפנות של איראן וארגוני הטרור המסונפים לה באזור: "חמינאי, דע שלמשחק באש יש מחיר. לפני חודש הזהרנו אותך שאנחנו נגרום לך לשלם על הפרובוקציות שלך. זו רק טעימה ממה שאנחנו מסוגלים לבצע", נכתב בהודעה. הקבוצה הודיעה כי התקפת הסייבר הייתה מבוקרת, כדי לא לפגוע בשירותי החירום באיראן. קבוצה זו כבר לקחה בעבר אחריות על מתקפת סייבר באיראן, ששיבשה את פעילותו של מפעל פלדה גדול לפני כשנה וחצי, ועל פי המשוער חבריה הם ישראלים או פרו-ישראלים.

תחנת דלק בטהרן, איראן | צילום: HOSSEIN BERIS/Middle East Images/AFP via Getty Images

תחנת דלק בטהרן, איראן | צילום: HOSSEIN BERIS/Middle East Images/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מחאה פרו פלסטינית באוניברסיטת הארוורד, 25 באפריל 2025
מבריטניה ועד ארה"ב: הקמפוסים במערב מתמודדים עם משבר אנטישמיות עמוק

צוות מגזין אפוק

מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, 5 באפריל 2024
נעים קאסם: חיזבאללה דוחה משא ומתן עם ישראל תחת אש וערוך להמשך הלחימה 

דורון פסקין

תיעוד מתקיפה של צה"ל בלבנון היום
ראש הממשלה: "המערכה הכוללת עם איראן עדיין בעיצומה"

צוות מגזין אפוק

חיילי הדיוויזיה המוטסת ה-82 של צבא ארה"ב
הפנטגון נערך לפריסת כוחות מהדיוויזיה המוטסת ה-82 למזרח התיכון

צוות מגזין אפוק

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, והשליח למזרח התיכון סטיב ויטקוף על המטוס הנשיאותי, 7 במרץ 2026
ההצעה האמריקנית לסיום המלחמה

יוני בן מנחם

מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, 13 באוקטובר 2023
דיווח בלבנון: חיזבאללה אינו מעוניין בשלב זה במשא ומתן

דורון פסקין

שתפו: