כניסה
הרשמה לניוזלטר

דובר משפחות החטופים אמר בוועדה: "אני מתחנן, תסירו את הדבר הזה מסדר היום"

יובל גומא | 20 בנובמבר 2023 | חדשות | 3 דק׳

נציגי משפחות החטופים והנעדרים: מבקשים שלא לקדם כעת את חוק עונש מוות למחבלים

הוועדה לביטחון לאומי דנה היום מחדש בחוק עונש מוות למחבלים לאחר שהועבר בקריאה טרומית בחודש מרץ השנה. בדיון לקחו חלק גם נציגי משפחות החטופים והנעדרים שקראו לחברי הוועדה שלא לעסוק בהצעת החוק כל עוד קרוביהם עדיין מוחזקים בשבי על ידי חמאס.

בפתח הדיון התייחס יו''ר הוועדה, צביקה פוגל, לחוק והזכיר את הוצאתו להורג של פושע המלחמה הנאצי אדולף אייכמן, הפעם היחידה בתולדותיה של מדינת ישראל בה גזר דין מוות הוצא לפועל. "כל אחד מהמחבלים הוא אייכמן", אמר פוגל. "אנחנו לא יכולים להחזיק בבתי הכלא שלנו מחבלים שמבחינתם לרצוח ילד ולהתעלל באישה בהיריון זה חלק מהלקסיקון, אנחנו לא צריכים להכיל את המפלצות האלו ולגדל אותן. המפלצת הזו מנסה להפעיל כל לחץ כדי למנוע מאיתנו לחוקק את החוק, גם על משפחות החטופים".

במהלך הדיון, גיל דיקמן, קרוב משפחתה של כרמל גת שנחטפה ב-7 באוקטובר מקיבוץ בארי לעזה, ביקש מחברי הוועדה שלא לקדם את הצעת החוק: "אני מאמין שזו מלחמה בין חיים לבין מוות. אני מאמין שאת החיים עוד אפשר להציל, זה נמצא על הכף עכשיו", אמר. "בבקשה תהיו איתנו בצד של החיים ולא בצד של המוות. אני מתחנן: תסירו את הדבר הזה מסדר היום". כמו כן, דיקמן טען שההצעה מקודמת על ידי הוועדה חרף קביעתם של גורמים במל''ל ובגופים אחרים שאין זה העיתוי המתאים לכך.

צילום מסך

צילום מסך

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 11 בספטמבר 2025
טראמפ דורש: סעודיה וקטאר יחתמו מיד על הסכמי אברהם – או שיודרו מההסכם עם איראן

צוות מגזין אפוק

דובר משרד החוץ האיראני, אסמאעיל בקאא'י, 10 בפברואר 2026
דובר משרד החוץ האיראני: "מוקד המגעים הוא סיום המלחמה, לא מתקיים כעת משא ומתן בסוגיית הגרעין"

דורון פסקין

סמל נהוראי לייזר ז"ל
לוחם בחיל ההנדסה הקרבית נהרג בדרום לבנון

צוות מגזין אפוק

תיעוד מהתרגיל המשותף של צבא סוריה וטורקיה, 20 במאי 2026
צבא סוריה החדש לקח חלק בתרגיל צבאי משותף עם טורקיה

דורון פסקין

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 13 באפריל 2026
טראמפ: "הודעתי לנציגיי שלא למהר לעסקה, שכן הזמן פועל לטובתנו"

אורן שלום

נשיא לבנון, ג׳וזף עאון, מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם
דיווח בלבנון: ניסיון לשקם את ערוץ ההידברות בין עאון לחיזבאללה

דורון פסקין

שתפו: