כניסה
הרשמה לניוזלטר

פרופ' קובי מיכאל, חוקר בכיר במכון למחקרי ביטחון לאומי ולשעבר משנה לראש החטיבה הפלסטינית במשרד לעניינים אסטרטגיים, אומר בריאיון: "אני לא בטוח שישראל יכולה לנסח כרגע אסטרטגיה ברורה לטיפול בסוגיית השבויים"

דור לוינטר | 8 באוקטובר 2023 | חדשות | 1 דק׳

"בלי נוהל הקש בדלת, בלי אזהרות מוקדמות. האזהרה היחידה – כל מי שיימצא בקרבת חמאס או מתקן של חמאס, דמו בראשו"

"אני לא בטוח שישראל יכולה לנסח כרגע אסטרטגיה ברורה לטיפול בסוגיית השבויים, כיוון שמדובר במספר גדול, וישראל גם לא יכולה לנהל מו"מ עם החמאס כרגע. רק להכות בו כדי לפרק את הרכיב הצבאי וההנהגתי של הארגון. נראה לי שנוכל להתפנות ולהגיע לזה רק בשלב יותר מאוחר כשהחמאס מוחלש. כרגע הארגון באופוריה, אחרי הישג משמעותי מבחינתו. הוא מרגיש שישראל סחיטה ופגיעה וניתן לגבות ממנה מחיר כבד. אסור שזה יקרה", אומר פרופ' קובי מיכאל הוא חוקר בכיר במכון למחקרי ביטחון לאומי, לשעבר משנה למנכ"ל וראש החטיבה הפלסטינית במשרד לעניינים אסטרטגיים.

"עם כל הכאב והצער הכרוך בזה, והסבל הבל ישוער ויתואר של המשפחות, צריך להסתכל על הדבר בראייה מדינית ממשלתית. צריך להגיע למצב שחמאס יבקש מחווה מדינית, ולא להיפך".

איך בכלל מגיעים למצב הזה בלי שהחטופים ייפגעו?

קרדיט: קובי מיכאל

קרדיט: קובי מיכאל

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
בין לחץ אמריקני להתשה איראנית: הקרב על תנאי ההסכם | פרשנות

יוני בן מנחם

כוחות צה"ל בדרום לבנון, 28 במרץ 2026
הזירה הלבנונית בהמתנה לתוצאות המשא ומתן בין ארה"ב לאיראן | פרשנות

יוני בן מנחם

תיעוד מהיתקלות עם פיראטים בסמוך לחופי סומליה
איום הפיראטים הסומלים מתעורר מחדש | פרשנות

דורון פסקין

תומכי חיזבאללה במהלך הפגנה בביירות, 11 באפריל 2026 | צילום: Manon Roca / Middle East Images / AFP via Getty Images
בין משבר פנימי ללחץ מבחוץ – חיזבאללה בצומת הכרעה | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, מזכיר המדינה האמריקני, מרקו רוביו, וסגן נשיא ארה״ב, ג'יי די ואנס, 23 באפריל 2026
האם איראן וארה"ב בדרך להסכם? | פרשנות

יוני בן מנחם

מה רוצה טורקיה? | צפו בריאיון

יוני בן מנחם

שתפו: