כניסה
הרשמה לניוזלטר

על פי העיתון הפלסטיני אלקודס, הרשות קיבלה לאחרונה סיוע אמריקני בדמות אמל"ח מתקדם וכלי רכב משוריינים. העיתון טען שהמהלך היה באישור ישראל. לאחר הפרסום החלה שרשרת תגובות במערכת הפוליטית

דורון פסקין | 13 בספטמבר 2023 | חדשות | 2 דק׳

התמיכה האמריקנית לרשות הפלסטינית – האם ישראל הייתה מעורבת ומה התגובה למהלך?

בצעד שנועד לחזק את כוחות הביטחון של הרשות הפלסטינית, הועברו לרשותה באחרונה, דרך ירדן, כלי רכב משוריינים ואמל"ח מתקדם, כך דיווח העיתון הפלסטיני אלקודס ב-12 בספטמבר. לפי העיתון, הציוד החדש נועד לתמוך בעיקר במנגנון הביטחון המסכל, הביטחון הלאומי וכן במשטרה הפלסטינית.

מקורות שצוטטו על ידי העיתון ציינו כי כלי הרכב המשוריינים וכלי הנשק נועדו לסייע במשימת "אכיפת חוק וסדר" באזורים הנמצאים בשליטה ביטחונית פלסטינית. עוד דווח כי המשוריינים הועברו לפלסטינים מהצבא האמריקני, באישור ממשלת ישראל, במטרה לחזק את יכולות שירותי הביטחון לפעול כנגד קבוצות של חמושים בשתי הערים שעד כה השליטה של הרשות בהן הייתה רופפת – ג'נין ושכם שגם הפכו למוקד פעילות טרור כנגד ישראל.

"אל קודס" ציין כי העברת הציוד נעשתה לאחר שמזכיר הוועד הפועל של אש"ף, חוסיין אל-שייח', שנתפס לדעת רבים ברשות כיורשו המיועד של אבו מאזן, שכנע את האמריקנים כי הרשות לבדה אינה יכולה להתמודד עם החמושים באמצעים העומדים לרשותה כעת. העיתון הוסיף כי אבו מאזן קיים במהלך השבועיים האחרונים סדרת פגישות ביטחוניות ברמאללה ודרש מראשי המנגנונים "להכות ביד ברזל" בכל החוליות החמושות. לפי אבו מאזן, החוליות החמושות פועלות "להרוס את הפרויקט הלאומי" וכן להחליש את הרשות כדי להעביר לאמריקנים והאירופים מסר שהיא חסרת אונים.

יושב ראש הרשות הפלסטינית אבו מאזן | צילום: Michael M. Santiago/Getty Images

יושב ראש הרשות הפלסטינית אבו מאזן | צילום: Michael M. Santiago/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
להבין את הראש החות'י
להבין את הראש החות'י | צפו בריאיון

יוני בן מנחם

שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י, יו"ר הפרלמנט, מוחמד באקר קאליבף, וחברי המשלחת האיראנית לשיחות עם ארה"ב, 21 ביוני 2026
ההסכם שיכול להלבין את איראן | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא לבנון, ג'וזף עאון, בפרלמנט בביירות, 9 בינואר 2025
המבחן של ממשלת לבנון – כיצד תגיב ללחצים מצד חיזבאללה ואיראן? | פרשנות

יוני בן מנחם

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ונשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 7 באפריל 2025
איראן מנסה לתקוע טריז בין ארה"ב לישראל | פרשנות

יוני בן מנחם

המנהיג העליון של איראן, מוג'תבא ח'מינאי, 18 ביולי 2016
איראן נחלשה, אך יוצאת מהמלחמה עם הישגים אסטרטגיים | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, סגן הנשיא, ג'יי די ואנס, ומזכיר המדינה, מרקו רוביו, 9 בינואר 2026
הסעיפים במזכר ההבנות שמדליקים נורה אדומה בירושלים | פרשנות

יוני בן מנחם

שתפו: