כניסה
הרשמה לניוזלטר

מפעל לייצור סם הקפטגון התגלה בעיראק

דורון פסקין | 18 ביולי 2023 | חדשות | 1 דק׳

האם תעשיית הסמים הסורית מתרחבת למדינות ערביות נוספות?

שלטונות עיראק הודיעו ב-16 ביולי כי חשפו מפעל ייצור מקומי של סם הקפטגון בדרומה של המדינה (סם ממריץ הנפוץ בעיקר במזרח התיכון וידוע גם בשם "הקוקאין של העניים" בשל מחירו הנמוך יחסית), בקרבת הגבול עם סעודיה השכנה.

זוהי הפעם הראשונה בה מתגלה מפעל לייצור הסם מחוץ לגבולות סוריה, דבר העשוי להעיד כי תעשיית הקפטגון שפורחת בסוריה בשנים האחרונות בחסות משטר אסד, מתפשטת לעוד מדינות במזרח התיכון. לפי הערכות, סוריה אחראית על ייצור 80% מכל כדורי הקפטגון בעולם. נכון להיום הקפטגון הוא ענף הייצוא המוביל שלה, יותר מכל מגזר כלכלי אחר. לפי הערכות, בשנת 2021 גלגלה תעשיית הקפטגון 5.7 מיליארד דולר לקופת משטר אסד.

העובדה שסוריה הפכה למרכז עולמי לייצור קפטגון מטרידה את מדינות האזור, החוששות מההשפעה ההרסנית שיש לצריכת הסם על צעירים ערבים. לכן כאשר מספר בעלי עניין בעולם הערבי ניסו לאחרונה לנרמל את היחסים עם נשיא סוריה בשאר אל אסד (בהם סעודיה, מצרים ואיחוד האמירויות), ואף צירפו אותו חזרה לליגה הערבית, אחד התנאים היה בלימת יצוא הסמים מסוריה.

נשיא סוריה בשאר אל אסד. האם תעשיית הסמים הסורית מתרחבת למדינות אחרות? | צילום: JOSEPH EID/AFP via Getty Images

נשיא סוריה בשאר אל אסד. האם תעשיית הסמים הסורית מתרחבת למדינות נוספות? | צילום: JOSEPH EID/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מועצת הביטחון של האו״ם, 23 בספטמבר 2025
התוכנית האמריקנית נתקלת בקשיים מול מועצת הביטחון של האו"ם; רוסיה הגישה הצעת נגד

יוני בן מנחם

המכלית "TALARA"
איראן השתלטה על מכלית נפט זרה באזור מצרי הורמוז

דורון פסקין

ארמון הנשיאות בסוריה
דיווח: חשד כי שתי קטיושות שנורו הלילה מפרברי דמשק כוונו לארמון הנשיאות

דורון פסקין

שוטר אוקראיני לצד מבנה שניזוק מתקפה הרוסית על קייב הלילה
מתקפה רחבה על קייב; דיווח על תקיפה אוקראינית על אחד מבתי הזיקוק הגדולים ברוסיה

דורון פסקין

מחבל דאע״ש לצד דגל הארגון
ארבעה תושבי ירושלים נעצרו בחשד להשתייכות לדאע"ש

צוות מגזין אפוק

תקיפות צה״ל בלבנון, 30 באוקטובר 2025
חיזבאללה נמנע בינתיים מלהגיב על התקיפות הישראליות, אך ממשיך בהתעצמות הצבאית

יוני בן מנחם

שתפו: