כניסה
הרשמה לניוזלטר

ההודעה מגיעה לאחר תקופה בה הטיל ארדואן וטו ולאחר שהצהיר שיסכים לצירוף שוודיה רק בתמורה לחידוש השיחות על צירופה של טורקיה לאיחוד האירופי

אורן שלום | 11 ביולי 2023 | חדשות | 1 דק׳

מדוע ארדואן חזר בו? מזכ"ל נאט"ו: ארדואן הסכים לאשר את הצטרפות שוודיה לברית

אחרי שעיכב במשך יותר משנה את צירופה של שוודיה לנאט"ו, בטענה שהיא לא פועלת מספיק נגד ארגונים כורדים הנמצאים בשטחה, ואחרי שהתנה אתמול את צירופה של שוודיה לנאט"ו גם בחידוש השיחות על צירופה של טורקיה לאיחוד האירופי, ארדואן שינה כיוון. מזכ"ל נאט"ו, ינס סטולטנברג, הודיע כי הוא "שמח להכריז שהנשיא ארדואן הסכים להעביר את פרוטוקול ההצטרפות של שוודיה לנאט"ו" (כלומר, הסכים לצרף את שוודיה לנאט"ו).

הונגריה וטורקיה הן שתי המדינות היחידות בברית נאט"ו שעיכבו את בקשת ההצטרפות של שוודיה (דרושה הסכמה פה אחד של כל מדינות הברית כדי לצרף מדינה חדשה). כעת, בעקבות האישור הטורקי, הונגריה צפויה ללכת בעקבות טורקיה. שר החוץ של הונגריה אמר בשבוע שעבר כי אם טורקיה תשנה את גישתה, הונגריה לא תעכב את המהלך.

ההיפוך הפתאומי בעמדתה של טורקיה רומז כי אנקרה מאמינה שהצליחה להשיג ויתורים משמעותיים מספיק וברי השגה משוודיה, וכי ייתכן שהבינה כי גרירת תהליך ההצטרפות לנאט"ו תפגע בקשרים בינה לבין בעלות בריתה בנאט"ו. ייתכן גם כי ארדואן קיבל הבטחות מהאיחוד האירופי ומארה"ב ששכנעו אותו. פקיד טורקי אמר לסוכנות בלומברג כי ארדואן קיבל הבטחה שיחודשו השיחות על צירופה של טורקיה לאיחוד האירופי, ולפי דיווחים שלא ניתן לאמת כרגע, הנשיא ביידן קידם הסכם שיאפשר לטורקיה לרכוש מטוסי F-16 אמריקניים (כל עוד לא תעשה בהם שימוש לאיים על יוון), בתמורה לצירופה של שוודיה לנאט"ו.

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן | צילום: GABRIEL BOUYS/AFP via Getty Images

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן | צילום: GABRIEL BOUYS/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא לבנון, ג'וזף עאון
נשיא לבנון עם חידוש השיחות עם ישראל: "לא נקבל אלא את סיום הכיבוש"

דורון פסקין

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 22 ביוני 2026
טראמפ: "איראן הסכימה לפיקוח גרעיני ברמה הגבוהה ביותר; אם לא היו מסכימים, לא היה מתקיים כל משא ומתן נוסף"

אורן שלום

כוחות צה"ל בגבול לבנון, 18 ביוני 2026
צה"ל ירה לעבר מחבלים שהתקרבו לכוחות; חיזבאללה טוען: הפרה של הפסקת האש

צוות מגזין אפוק

דובר משרד החוץ האיראני, אסמאעיל בקאא'י, 28 באוקטובר 2024
דובר משרד החוץ האיראני: אין תוכנית לאפשר לפקחי סבא"א לבקר במתקני הגרעין שנפגעו

אורן שלום

כוחות צה״ל בגבול לבנון, 15 במרץ 2026
בישראל מזהירים: הצעדים של ארה"ב מעניקים לאיראן דריסת רגל בלבנון

יוני בן מנחם

שגריר ישראל בארה"ב, יחיאל לייטר, ראש הסגל של מחלקת המדינה, דניאל הולר, שגריר ארה"ב בלבנון, מישל עיסא, ושגרירת לבנון בארה"ב, נאדה חמאדה, בפגישה בין משלחות ישראל ולבנון בוושינגטון, 3 ביוני 2026
על רקע ההבנות בין ארה"ב לאיראן: המשא ומתן בין ישראל ללבנון יתחדש היום בוושינגטון

יוני בן מנחם

שתפו: