כניסה
הרשמה לניוזלטר

המלחמה נגד האפליקציה שבבעלות סינית

אורן שלום | 24 במאי 2023 | חדשות | 2 דק׳

טיקטוק הגישה תביעה נגד מדינת מונטנה, אחרי שזו אסרה באופן גורף על שימוש באפליקציה

ב-1 בינואר 2024 אמור להיכנס לתוקף חוק האוסר להשתמש באפליקציית טיקטוק במדינת מונטנה, שתהיה המדינה הראשונה בארה"ב האוסרת על שימוש בטיקטוק. על פי החוק, יאסר על הציבור להוריד ולהשתמש בטיקטוק, ויוטל קנס יומי של 10 אלף דולר על כל "ישות" (חנויות אפליקציות למשל) שתאפשר למשתמשים להיכנס או להוריד את האפליקציה.

אלא שכפי שדיווחנו באפריל השנה, החוק החדש צפוי להיתקל במכשול משפטי, בטענה שהוא פוגע בזכויות הנגזרות מהתיקון הראשון לחוקה (חופש הדיבור למשל). בתביעה שהוגשה לבית המשפט המחוזי של ארה"ב במונטנה, טיקטוק טוענת כעת שהאיסור מפר את זכויותיה ואת זכויות משתמשיה, וכי למדינות השונות בארה"ב אין סמכות בנושאי ביטחון לאומי, אלא רק לממשלת ארה"ב (הממשלה הפדרלית). בכתב התביעה נכתב גם כי טענתה של מדינת מונטנה כי סין יכולה לגשת לנתוני המשתמשים בטיקטוק, וכי טיקטוק חושפת קטינים לתוכן מקוון מזיק – היא טענה ספקולטיבית שאינה נתמכת בעובדות.

חמישה משתמשי טיקטוק במונטנה שיצרו תוכן בפלטפורמה, הגישו גם הם תביעה שביקשה למנוע את האיסור על האפליקציה. החמישה טוענים בתביעתם כי האיסור מפר את זכותם החוקתית לחופש הדיבור, גם אם חופש הדיבור נחשב מסוכן. הם טוענים שכפי שיהיה לא הולם "לאסור את הוול סטריט ג'ורנל בגלל הבעלים של העיתון, או בגלל הרעיונות שהוא מפרסם", כך לא צודק לאסור גישה לטיקטוק.

אילוסטרציה - TikTok נאסרה לשימוש במדינת מונטנה | צילום: shutterstock

אילוסטרציה - טיקטוק נאסרה לשימוש במדינת מונטנה | צילום: shutterstock

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
הרמטכ"ל, רא"ל אייל זמיר, בסיור בדרום לבנון, 15 באפריל 2026
הרמטכ"ל: "הנחיתי שכל השטח בדרום לבנון עד קו הליטני יהפוך לשטח השמדה עבור מחבלי חיזבאללה"

אורן שלום

כוחות צה"ל בגבול לבנון, 15 במרץ 2026
גורמים בכירים בירושלים: מתנהלים מגעים עם ארה"ב בנוגע לאפשרות של הפסקת אש בלבנון; בשלב זה לא התקבלה כל החלטה

יוני בן מנחם

ספינת חיל הים האיראני לצד ספינת אספקה סינית, 8 בינואר 2026
משמרות המהפכה: אם המצור הימי יימשך, לא נאפשר יצוא ויבוא באזור המפרץ הפרסי, ים עומאן והים האדום

דורון פסקין

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן, 17 בפברואר 2026
ארדואן: "אסור שממשלת ישראל תחבל במשא ומתן בין איראן לארה"ב"

דורון פסקין

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 13 באפריל 2026
טראמפ: סבב נוסף של שיחות מול איראן "עשוי להתקיים במהלך היומיים הקרובים"

אורן שלום

שופטי בג"ץ במהלך הדיון היום
בהרכב מורחב של תשעה שופטים: בג"ץ דן בהדחת השר בן גביר

אורן שלום

שתפו: